menu

Családireceptkönyv.hu

Eredeti bécsi kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
15 dkg cukor
5 tojás
csipetnyi só
1,5 dl tejszín
10 dkg mazsola
4 evőkanál rum
15 dkg vaj
kevés porcukor

Elkészítés:


A mazsolát áztasd be a rumba és egy kis meleg vízbe. A lisztet szitáld át egy tálba, a tetejére morzsolj élesztőt, add hozzá a tejet, egy kis cukrot, és keverd el kis liszttel.

Pihentesd így 15 percig. Utána add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a lereszelt citromhéjat. Dolgozd össze a tésztát, és addig gyúrd, amíg hólyagos nem lesz. Add hozzá a megszárogatott mazsolát. Tedd kivajazott kuglófformába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még negyed órát. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 50 percig, de 20 perc után takard le alufóliával, hogy ne barnuljon meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Házi krémtúró, friss bogyósokkal
Házi krémtúró, friss bogyósokkal

Mindent a botmixer keverőtáljába tettem és botmixerrel simára kevertem. Két rétegben raktam bele bogyósokat, hiszen ők ugyanolyan fontos szereplői ennek az egyszerű, de nagyszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszkocka
Kókuszkocka

A cukrot, a vajat, a mézet és a tojást habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet. Ehhez adagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mandulás brownie tartelette
Mandulás brownie tartelette

Elkészítés: a tészta hozzávalóiból, gyors mozdulattal egynemű tésztát gyúrunk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, és a formákat ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Csörögefánk
Fánk - Csörögefánk

1. A vajat/margarint felolvasztjuk. 2. A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. 3. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk