Hozzávalók:
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
4 evőkanál narancslé
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 evőkanál narancslekvár
fél citrom leve
só, őrölt bors
Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot.Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze. Ha a narancslekvár darabos, tartalmaz nagyobb darab narancshéjakat, az egészet tegyük egy nagyobb befőttesüvegbe, és kézi mixerrel pürésítsük le. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, mert a hűtőszekrényben sokáig eláll.
A narancsos salátaöntet friss és ropogós salátalevelekhez, párolt spárgához, sajtokhoz nagyon finom. Grillezett lazachoz, csirkéhez vagy pulykához fogyasztásakor megcsorgatva remek kombináció.
A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot. Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű. Tisztítsd meg a zellert, és vágd fel kisebb darabokra. 2. Egy lábosba tedd bele a vajat, olvaszd fel, majd add hozzá az előkészített zellert. Sózd és borsozd. Pirítsd meg. Pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzöldséget tisztítsd, hagymát kozkázd, paradicsomot pucold meg.A bacont kockázd fel (vagy vegyél kockázott bacont :))A paradicsomokat pépesítsd. Mélyebb serpenyőbe tedd az olajat,...
Elkészítési idő: 3-3,5 Nehézség: KözepesA gyümölcsszószhoz 2 ek cukor 1 csapott ek kukoricakeményítő 60 ml víz 250 g fekete áfonya (vagy egyéb bogyós gyümölcs, fagyasztott is lehet) 1 ek citromlé Egy kislábosban ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű