Hozzávalók:
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
4 evőkanál narancslé
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 evőkanál narancslekvár
fél citrom leve
só, őrölt bors
Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot.Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze. Ha a narancslekvár darabos, tartalmaz nagyobb darab narancshéjakat, az egészet tegyük egy nagyobb befőttesüvegbe, és kézi mixerrel pürésítsük le. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, mert a hűtőszekrényben sokáig eláll.
A narancsos salátaöntet friss és ropogós salátalevelekhez, párolt spárgához, sajtokhoz nagyon finom. Grillezett lazachoz, csirkéhez vagy pulykához fogyasztásakor megcsorgatva remek kombináció.
A 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tonhalról öntsd le az olívaolajos levet, villával maszatold bele egy pofás, öblös tálba. Add hozzá a joghurtot, mustárt, majonézt, fűszerezd, majd csöpögtesd bele a citrom levét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsin 30 perc alatt egészben megsütöttem a paprikát. Amint kihűlt, héját lehúztam, villával összetörtem és hozzákevertem a túrót. Kapott egy nagyobb löttyintés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsot és a citromot vékonyan hámozzuk meg, ügyelve arra, hogy csak a külső héj kerüljön ki a késünk alól. Egy kis lábosban forraljunk vizet, dobjuk bele a citrushéjakat, hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes