Hozzávalók a lapokhoz:
1/2 kg liszt
200 g vaj
2 tojás
250 g tejföl
100 g porcukor
25 g friss élesztő
egy csipet só
citromhéj
Töltelékhez:
500 g barack lekvár
400 g őrölt dió
200 g cukor
Díszítés:
100 g tej csokoládé
egy evőkanálnyi tejszín
egy teáskanál vaj
Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját. Hagyjuk állni negyven percet, míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot, kb. fél centis vastagságúra, majd kenjük meg a krémmel.
Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat, és rétegezzük egymásra őket. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a mikrohullámú sütőben felolvasztott mázzal.
Zuallererst schlagt ihr die Eier in eine Schüssel und verquirlt sie mit Hilfe einer Gabel . Dann gebt ihr den Zucker hinzu. Zwischenzeitlich lasst ihr die Butter in der Mikrowell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojást és a tejfölt is hozzáadjuk és simára kavarjuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a fahéjt hozzáadjuk. Alaposan kidolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes