Lásd az Elkészítés-nél!
20 dkg zsír, 2 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot habosra keverünk. Majd 80 dkg lisztet, 1 sütőport és 1 vaníliáscukrot adunk hozzá. És 2 dl tejjel összeállítjuk. Kis gombócokat formálunk belőle, világosra sütjük, melegen az alját kikaparjuk és a következő töltelékkel töltjük.
Töltelék:
15 dkg vaj, 1 dl rum, 20 dkg cukor, 8 dkg dió, 3 dkg kakaó, és a kikapart tésztával összekavarjuk. Ha nem elég puha, kevés tejet adunk hozzá. Kettőt összeragasztunk. Fél oldalát tojásfehérjével. Másik felét meggylével vagy rumaromával megkenjük, kristálycukorba forgatjuk. Bukszus zölddel díszítjük.
“Tészta”: A fonottkalácsot felszeleteljük, majd kb 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. (fehérjére nem lesz szükségünk) A tejet a cukrászhabbal és a vajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zserbópite elkészítésének legfontosabb mozzanata, hogy az alapanyagokat előre, gondosan kimérjük, majd a pitetészta hozzávalóival kezdünk el dolgozni. Fontos, hogy a kimért vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFent leírt fűszerek kiválthatók egy nagy evőkanálnyi mézeskalács fűszerkeverékkel, de én jobban szeretem saját ízlés szerint összekeverni a fűszereket. A tejet és a mézet egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes