Lásd az Elkészítés-nél!
20 dkg zsír, 2 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot habosra keverünk. Majd 80 dkg lisztet, 1 sütőport és 1 vaníliáscukrot adunk hozzá. És 2 dl tejjel összeállítjuk. Kis gombócokat formálunk belőle, világosra sütjük, melegen az alját kikaparjuk és a következő töltelékkel töltjük.
Töltelék:
15 dkg vaj, 1 dl rum, 20 dkg cukor, 8 dkg dió, 3 dkg kakaó, és a kikapart tésztával összekavarjuk. Ha nem elég puha, kevés tejet adunk hozzá. Kettőt összeragasztunk. Fél oldalát tojásfehérjével. Másik felét meggylével vagy rumaromával megkenjük, kristálycukorba forgatjuk. Bukszus zölddel díszítjük.
Egy tálcát celofánnal borítunk. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a tejeskávéban, majd egymás alá két sorban szorosan 8-8 darabot felsorakoztatunk. Celofánnal lefedjük és hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 165 fokra. Készítsünk elő egy sütőrácsot, tegyük bele egy tepsibe. Öntsünk a tepsibe egy kevés vizet úgy, hogy ne érje el a rács alját. A sonkát helyezzük...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet. 1 órára hűtőbe tesszük. 2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdiót durvára törd össze. A vajat, a tejszínt és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel folytonos kevergetés közben. Húzd le a tűzről, és add hozzá a diót. A narancshéj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz