• 30 dkg liszt
• 10 dkg vaj vagy 8 dkg zsír
• 2 dkg élesztő
• pici só
• pici cukor
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom. A liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
25 dkg. Rama margarin, 25 dkg. túró, 25 dkg. liszt, 1 mokkáskanál só, én a tésztába teszek egy mokkáskanál őrölt köményt is. Össze gyúrom és a hűtőben pihentetem 6-12 órát. ( Le is...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható, de ne ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverem a sót, majd az összetört túróhoz adom a vajjal együtt. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom, majd enyhén lisztezett munkafelületen kb 1 cm vastagságúra nyújtom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk. A sajtokat kb. 3 cm-es csíkokra szabdaljuk, egymástól pár centire helyezzük a tepsiben, eloszlatjuk rajtuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű