• 30 dkg liszt
• 10 dkg vaj vagy 8 dkg zsír
• 2 dkg élesztő
• pici só
• pici cukor
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom. A liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, nagy gombócot formázunk belőle és 20 percre félrerakjuk pihenni. 2. Utána 8 egyenlő részre vágjuk, minden részből egy kb. 1,5 cm széles, 15 cm h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagyományos módon lecsót készítünk, zsírjától lecsurgatjuk. A szokásosnál egy kicsit sűrűbb palacsintamasszát eldolgozzuk a lecsóval. A palacsintákat kisütjük és lepényszerűen t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és a többi hozzávalóból a felfuttatott élesztővel nem túl kemény kemény tésztát dagasztunk.Amikor duplájára kelt két cipóba osztjuk. Egyenként két téglalapot nyújtunk ,m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet összekeverjük a cukorral, az összemorzsolt élesztővel és 2-3 evőkanál liszttel. Megvárjuk, hogy a tetején vastag, halványbarna hab képződjön. A liszhez hozzáadjuk a vaj eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes