• 30 dkg liszt
• 10 dkg vaj vagy 8 dkg zsír
• 2 dkg élesztő
• pici só
• pici cukor
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom. A liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
Összegyúrni, dió nagyságú golyókat formázni, ostyasütőben, gázon kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Liszt elmorzsolása a zsiradékkal 2. Alapanyagok összedagasztása 3. Tészta érés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, rácsozás, szaggatás, lemezre rakás, tojásozás 5. Kelesztés: 50-70...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. 45 perc kelesztés után átgyúrjuk, és 20 percig még tovább kelesztjük. Kisodorjuk ujjnyi vastagra, és ketté hajtjuk,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos, cukros tejben hagyjuk megkelni. Hozzáadjuk a liszthez. Beletesszük a juhtúrót, a tojás sárgáját, a tejfölt és összedolgozzuk. Ha nem lenne elég sós, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű