• 50 dkg liszt
• 20 dkg zsír
• 10 dkg cukor
• 2 tojás sárgája
• 2 dkg élesztő (langyos tejbe keleszteni)
• csipet só
• annyi langyos tej, hogy könnyen nyújtható legyen
Diós krém:
• darált dió
• kristálycukor,
baracklekvár
• citrom
• méz
Csokimáz:
• Katica tortabevonó
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és diós krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtollal kenjük a sütemény tetejére.
A tejbe tenni pici sót, pici cukrot, elkavarni, belemorzsolni az élesztőt. A lisztet tálba szitálni, ebbe tenni szintén pici sót, a kis marék kristálycukrot és a margarinnal/zs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk, és minden második közepét egy gyűszűvel is kiszúrjuk. Tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 csomag vanilin cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat is 150 gramm cukorral fehéredésig verjük. Adjuk hozzá a pi...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes