• 50 dkg liszt
• 20 dkg zsír
• 10 dkg cukor
• 2 tojás sárgája
• 2 dkg élesztő (langyos tejbe keleszteni)
• csipet só
• annyi langyos tej, hogy könnyen nyújtható legyen
Diós krém:
• darált dió
• kristálycukor,
baracklekvár
• citrom
• méz
Csokimáz:
• Katica tortabevonó
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és diós krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtollal kenjük a sütemény tetejére.
Mákos guba: A tejet kezdjük el melegíteni. A tojások sárgáját keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk a tejhez. (Ne hagyjuk felfőni.) A mákot keverjük el a porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttp://ketkes.com/dednagymama-vankoscsucske-receptje-erdemes-otthon-elkesziteni/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, majd a kettőt habverővel elegyítjük. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 190°C-on 45-50 perc alatt ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kibélelünk egy formát (20x20), vagy akár jégkrémes dobozt Folpackkal vagy sütőpapírral (mindkettő alkalmas a célra). Illetve ha hengerformát szeretnénk, akkor előkészít...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű