• 50 dkg liszt
• 20 dkg zsír
• 10 dkg cukor
• 2 tojás sárgája
• 2 dkg élesztő (langyos tejbe keleszteni)
• csipet só
• annyi langyos tej, hogy könnyen nyújtható legyen
Diós krém:
• darált dió
• kristálycukor,
baracklekvár
• citrom
• méz
Csokimáz:
• Katica tortabevonó
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és diós krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtollal kenjük a sütemény tetejére.
Az alapanyagokat összekeverjük, hozzá adunk 3 evőkanál kakaó port, 2 tojást, fahéjat és 1 bögre forró vizet. Lisztezett formában sütjük meg.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaópor-rizsliszt-sütőpor keverékét és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűT sárgája ,cukor habosra ,majd apródonként az 1 dc olaj. 0,5 l liszt szódab.,fahéj. Fehérje hab Össze dolgozzuk. Zsírozott ,lisztezett tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk durv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C – ra. Elektromos keverővel 18 dkg lisztet, 14 dkg felkockázott vajat és a cukrot morzsalékos állagúvá dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, és sima tész...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes