• 50 dkg liszt
• 20 dkg zsír
• 10 dkg cukor
• 2 tojás sárgája
• 2 dkg élesztő (langyos tejbe keleszteni)
• csipet só
• annyi langyos tej, hogy könnyen nyújtható legyen
Diós krém:
• darált dió
• kristálycukor,
baracklekvár
• citrom
• méz
Csokimáz:
• Katica tortabevonó
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és diós krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtollal kenjük a sütemény tetejére.
Alaposan összekeverünk 25 dkg réteslisztet egy fél sütőporral, egy fél citrom reszelt héjával, 22 dkg porcukorral, és a felét vajjal kikent tepsibe szórjuk. Burgonyanyomóval egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves összetevőket is. Jó alaposan elkeverjük, majd beletöltjük egy tálba vagy bögrébe. A tetejét megszórjuk cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keverőtálba beletenni a porcukrot, majd hozzáadni az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!!!!) Ekkor állandó keverés mellet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 190 fokra melegítjük elő a sütőt. 2. Egy 20 cm x 20 cm-es sütőtál alját kirakjuk a piskótatallérokkal. 3. Összekeverjük a cukrot, a lisztet és a sót egy keverőtálban. Fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű