menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye (4 főre)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 egész sertésszűz
10 dkg zsírszalonna
6-8 gerezd fokhagyma
2 tk szárított majoranna
1 tk csemege fűszerpaprika
1 csapott ek liszt
víz
1 kg sütni való burgonya
olaj a sütéshez


frissen őrölt bors
finomra aprított petrezseyem a tálaláshoz

Elkészítés:


Egy nagyobb serpenyőben kiizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A zsírján kissé lepirítjuk a csíkokra vágott sertés szüzet. Közepesre visszavesszük a lángot, a húsra dobjuk az egészen finomra aprított fokhagymát és kevergetve pirítjuk tovább, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg.Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majorannát és a paprikát, összekeverjük. Meghintjük liszttel, 1 percig pirítjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, amitől elengendő szaftja lesz és gyorsan beforraljuk. Ha kell, még egy kevés vizet adhatunk hozzá.

Közben a burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Forró olajban kisütjük. Összeforgatjuk a hússal, a félretett szalonnával és meghintjük petrezselyemmel.

Brassói aprópecsenye (4 főre)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sertéstarja parasztosan
Sertéstarja parasztosan

A hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj

A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kevés ola...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírt bejgli
Fasírt bejgli

Ünnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió! A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconban sült szűzpecsenye ( Andi receptje)
Baconban sült szűzpecsenye ( Andi receptje)

a húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez nagyon fontos, mert a hártya iszonyatosan megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk úgy, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk