Tészta:
3 tojás
3 e.k. kakaópor
3 e.k. teljes kiőrlésű liszt (nálam 1 e.k zabpehelyliszt + 2 e.k rizsliszt)
1 k. kanál sütőpor
2 k. kanál kókuszolaj
édesítő ízlés szerint (nálam eritrit)
Töltelék:
250 g túró
1 e.k. citrom leve
1,5 e.k. vaníliás protein
A tojásokat ketté szedjük, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel és az olajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőket, kivéve a habot, azt csak ezután keverjük óvatosan hozzá, hogy ne törjön nagyon össze. A tésztát ketté választjuk és a felét kiöntjük papírral bélelt formába és megsütjük.
Nálam kicsit vastagra sikerült, nem számoltam azzal, hogy ennyire megnő. Mindkét felét a tésztának megsütjük és hagyjuk kihűlni. A tölteléket krémesre habarjuk, majd a két piskóta közé töltjük. Hűtőben hagyjuk dermedni 1 éjszakára.
A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a sütőport, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghántom a rebarbarát és 1 cm darabokra vágom. 2 bögre cukrot a tojások sárgáját az olajat,tejet (vagy ásványvizet) jól kikavarom ezután hozzáadom a lisztet és sütőport.Tálcába t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a gesztenyemasszával a rummal, az olvasztott vajjal jól eldolgozzuk és egy tepsi aljára amit papírral kibéleltünk belenyomkodjuk. A krémhez a tejet a pudingporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKapcsoljuk be a sütőt. Az összes hozzávalót tálba tesszük a meggy kivételével és habosra keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe öntjük és rászórjuk a...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: Könnyű