Tészta:
3 tojás
3 e.k. kakaópor
3 e.k. teljes kiőrlésű liszt (nálam 1 e.k zabpehelyliszt + 2 e.k rizsliszt)
1 k. kanál sütőpor
2 k. kanál kókuszolaj
édesítő ízlés szerint (nálam eritrit)
Töltelék:
250 g túró
1 e.k. citrom leve
1,5 e.k. vaníliás protein
A tojásokat ketté szedjük, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel és az olajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőket, kivéve a habot, azt csak ezután keverjük óvatosan hozzá, hogy ne törjön nagyon össze. A tésztát ketté választjuk és a felét kiöntjük papírral bélelt formába és megsütjük.
Nálam kicsit vastagra sikerült, nem számoltam azzal, hogy ennyire megnő. Mindkét felét a tésztának megsütjük és hagyjuk kihűlni. A tölteléket krémesre habarjuk, majd a két piskóta közé töltjük. Hűtőben hagyjuk dermedni 1 éjszakára.
A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk a csomagoláson megadott utasítás szerint. Még forrón belekeverjük a tejfölt, és félretesszük. A tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. 2. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 2. Nagy (gáz tepsi)méretű tepsiben megsütjük, hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk. 3. A krémhez a pudingport cukor nélkül megf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábasban nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaóport és a cukrot - simára keverjük fakanállal. A tojást felverjük kézi hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű