15 dkg liszt
5 dkg darált dió
10 gr sütőpor
fél tk. só
15 dkg cukor
3 kisebb tojás
100 gr sztracsatellás görög joghurt
30 ml narancslé
10 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja
a mázhoz
3 dkg porcukor
25 ml narancslé
1.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2.Az első négy hozzávalót tálba szitáljuk.
3.A második négy hozzávalót kézi mixerrel pár percig verjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat.
4.A száraz és a nedves hozzávalókat simára keverjük, közben hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat is.
5.Sütőpapírral bélelt 20 centis fém dobozformába öntjük, és a sütő középső rácsán kb. 45-50 percig – tűpróbázva – sütjük.
6.A lezárt, nyitott ajtajú sütőben még 15 percig pihentetjük, majd a formában, rácson hűtjük tovább fél órát.
7.A mázhoz a porcukrot és a narancslével elkeverjük és meglocsoljuk vele a süti tetejét.
A formákat kend ki vajjal. A csokit a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. A tojásokat a porcukorral keverd habosra, majd add hozzá a lisztet es keverd tovabb mixerrel. Végül mehet be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk a hozzávalókat, hogy közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. 2. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz. 3. Egy csomag vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe, vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat, és egyneművé keverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz