15 dkg liszt
5 dkg darált dió
10 gr sütőpor
fél tk. só
15 dkg cukor
3 kisebb tojás
100 gr sztracsatellás görög joghurt
30 ml narancslé
10 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja
a mázhoz
3 dkg porcukor
25 ml narancslé
1.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2.Az első négy hozzávalót tálba szitáljuk.
3.A második négy hozzávalót kézi mixerrel pár percig verjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat.
4.A száraz és a nedves hozzávalókat simára keverjük, közben hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat is.
5.Sütőpapírral bélelt 20 centis fém dobozformába öntjük, és a sütő középső rácsán kb. 45-50 percig – tűpróbázva – sütjük.
6.A lezárt, nyitott ajtajú sütőben még 15 percig pihentetjük, majd a formában, rácson hűtjük tovább fél órát.
7.A mázhoz a porcukrot és a narancslével elkeverjük és meglocsoljuk vele a süti tetejét.
Legalább egy óráig pihentetjük, majd 2 mm vastagra nyújtva több féle formára kiszúrhatjuk. 1.) Készíthetünk belőle pogácsaszaggatóval kiszúrt lapokat, amelyeket tojás fehérjével m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű280 g réteslisztből, 100 g porcukorból, 180 g olvasztott vajból, 80 g darált dióból és egy tojásból tésztát gyúrunk, majd a tésztát belenyomjuk a kivajazott és liszttel beszórt for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az enyhén felvert tojást, a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt áfonyát 10 – 15 percre vízbe áztatjuk. Elkeverjük a rizslisztet, a kakaó- és karobport (de használhatunk csak 90 g kakaóport is, karobpor nélkül) és a vaníliát. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű