15 dkg liszt
5 dkg darált dió
10 gr sütőpor
fél tk. só
15 dkg cukor
3 kisebb tojás
100 gr sztracsatellás görög joghurt
30 ml narancslé
10 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja
a mázhoz
3 dkg porcukor
25 ml narancslé
1.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2.Az első négy hozzávalót tálba szitáljuk.
3.A második négy hozzávalót kézi mixerrel pár percig verjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat.
4.A száraz és a nedves hozzávalókat simára keverjük, közben hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat is.
5.Sütőpapírral bélelt 20 centis fém dobozformába öntjük, és a sütő középső rácsán kb. 45-50 percig – tűpróbázva – sütjük.
6.A lezárt, nyitott ajtajú sütőben még 15 percig pihentetjük, majd a formában, rácson hűtjük tovább fél órát.
7.A mázhoz a porcukrot és a narancslével elkeverjük és meglocsoljuk vele a süti tetejét.
http://divany.hu/alapkonyha/2015/12/11/penteki_suti_dios-sztracsatellas_narancskenyer/
A golyókhoz a babapiskótát apró darabokra törjük. A lekvárt, a cukrot, a rumot és a mazsolát lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk. Az egészet a piskótára öntjük, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát a hozzávalókból összegyúrjuk és kétfelé osztjuk. 2. Az első felét tésztareszelővel a tepsibe reszeljük. 3. A töltelékhez valókat és a citrom reszelt héját habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz10-15 percre 160-170 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Felolvasztunk 100 g (50-60%) étcsokit. A felét simítsd egy sütőpapírra, dermeszd meg, kend rá a kész masszát, a tetejére mehet a maradék olvasztott c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű