Családireceptkönyv.hu

diós-sztracsatellás narancskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt
5 dkg darált dió
10 gr sütőpor
fél tk. só
15 dkg cukor
3 kisebb tojás
100 gr sztracsatellás görög joghurt
30 ml narancslé
10 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja

a mázhoz

3 dkg porcukor
25 ml narancslé

Elkészítés:


1.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2.Az első négy hozzávalót tálba szitáljuk.
3.A második négy hozzávalót kézi mixerrel pár percig verjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat.
4.A száraz és a nedves hozzávalókat simára keverjük, közben hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat is.
5.Sütőpapírral bélelt 20 centis fém dobozformába öntjük, és a sütő középső rácsán kb. 45-50 percig – tűpróbázva – sütjük.
6.A lezárt, nyitott ajtajú sütőben még 15 percig pihentetjük, majd a formában, rácson hűtjük tovább fél órát.
7.A mázhoz a porcukrot és a narancslével elkeverjük és meglocsoljuk vele a süti tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norbert
Krémes
Krémes

8 dl vizet forralunk, beleöntjük a kikevert pudingot, majd 9 tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk, s a meleg pudinghoz keverjük, 2-3 percig főzzük együtt. --- Melegen töltjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Orsi
Paleo Csokis kuglóf
Paleo Csokis kuglóf

A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadju...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Ostyaszalámi
Ostyaszalámi

A tojásokat, porcukrot és a kakaót elkevertem és egy porcelántálban, gőz fölött kb. 10 percig kevergettem. (Így a tojás átmelegszik annyira, hogy hűtőben pár napig simán tárolható...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk