9 dkg Xilit
1 evőkanál fahéj
12 dkg finom búzaliszt
12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
Csipet só
22 dkg sovány joghurt
1 tojás
3 evőkanál olíva olaj
1 nagy darab alma
A sütőt 200 fokra melegítjük. A Xilitet a fahéjjal, a lisztel, a sütőporral és a sóval összekeverjük egy tálba.
Egy másik tálba öntjük a joghurtot, a tojást és az olajat és ezt is összekeverjük, majd hozzá adjuk a lisztes keveréket.
Az almát meghámozzuk apró kockákra vágjuk és a tésztába forgatjuk.
A muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk, majd megtöltjük a tésztával és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A receptből 12 db muffin lesz, adagonként: 140 Kcal.
tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal, sóval vaníliás cukorral 10 percig habosra keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a legvégén a sütőporral elkevert lisztet. Kiolajozott, kizsemlemorz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű