Hozzávalók: (kb. 8 gofrihoz)
20 dkg liszt
½ cs sütőpor
6 dkg porcukor
1 evőkanál kristálycukor
6 dkg ráma
2,5 dl tej
csipet só
2 tojás
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, rámát, tojások sárgáját, sót és a tejet. Robotgéppel kikeverjük.
A tojások fehérjét felverjük, a vége előtt beleteszünk egy evőkanál kristálycukrot és keményre verjük.
Főzőkanállal a lisztes masszába forgatjuk.
Lehet is sütni. A sütőt minden darabnál olvasztott vajjal kenjük meg.
Vaníliás pudinggal, nutellával, lekvárral tálaljuk.
Ha egy kis változatosságot akarsz vinni a tésztába, legközelebb, mert biztos, hogy lesz legközelebb, azt garantálom! Tegyél a tésztába darált mandulát, mogyorót vagy diót.
Hajrá, csak aztán nehogy túl lassan süljenek, mert ott sorakozik majd kis családod a tűzhely mellett.
Elkészítés: A vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet...
Elkészítési idő:Összekeverjük, pihentetjük legalább 1 órát, vizes kézzel gombócokat formálunk és kifőzzük. Én nem forgattam meg semmiben csak az egyiket mákban. Rá pedig botmixerezett epret tet...
Elkészítési idő: