2 tojás
só ízlés szerint
kukorica dara-kukorica liszt 70-30% arányban
pár csepp olaj
A tojásokat kettéválasszuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Szórunk bele sót és annyi kukorica darát-lisztet hogy nokedli sűrűséget kapjunk ezután hozzáadjuk a sárgáját is . Felteszünk sós vizet forrni míg felfő addig hagyjuk állni a masszát.Ezután amikor zubog a víz vegyük takarékra és két kiskanál segítségével szaggassunk galuskákat. Lefedve tartalékon kb 30 percig főzzük.Ezután kapcsoljuk ki alóla a gázt és még hagyjuk a vízben kb 10 percig dagadni.
A babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű-edénybe 10 dkg vaj, megdinsztelni rajta 4 gerezd fokhagymát, -megszórni 2 ek liszttel, -felengedni 1 l tejjel, bele 1 tyúkhúsleves kockát + 1 csipet fehérborsot, -ha kész, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a fűszerekkel felteszem forrni. Ha felforrt beleteszem a sajtkrémeket, majd az apró darabokra vágott u1 szeletelt sajtot. 10 percig főzöm. Ezután a tejföllel és u1 lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű