Családireceptkönyv.hu

Anita féle Gulyás


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl olaj
20-25 dkg húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
2 nagyobb pulyka felsőcomb/ vagy 1,5 kg disznó husi
fél üveg vörösbor
1 kis konzerv sűrített paradicsom
só, bors, majoranna, őrölt kömény
fokhagyma
1,5 kg krumpli
sárgarépa, fehérrépa, zeller, petrezselyem
csipetke (2 tojás, liszt, víz, só: összekeverni és lisztes deszkán darabokra csípkedni)

Elkészítés:


1 dl olajban megpirítjuk a szalonnát, majd rá a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután bele a kockára vágott husit, só és kb. 45 percig sütjük. Közben vizet és bort öntünk alá apránként.

Ha elkészült, akkor bele a sűrített paradicsomot, fokhagymát, fűszereket.
Majd vizet bele meg a zöldségeket, és forrás után 10 perccel a krumplit is. 15 perccel a vége előtt (ha a krumpli kb. félkész, tehát még nem puha), akkor mehet bele a csipetke is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonya leves
Tarhonya leves

A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, vízzel felengedjük. Ekkor tesszük hozzá a karikára vágott répát, zöldséget. Ha a zöldségek félig megpuhu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
hagymaleves
hagymaleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Norvég lazacleves
Norvég lazacleves

A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk