Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sacher torta diétásan – gluténmentes, laktózmentes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy kisebb tortaformához (18-20 cm):
3 db tojás
30 g keserű kakaópor
30 g csokis fehérjepor (nálam tejsavó izolátum)
(kihagyható; illetve, ha szója alapú vagy kevert fehérjeport használsz, abból csak 20 g menjen bele, és mellé csak 25 g kakaópor)
20 g olvasztott kókuszzsír
70-80 g cukornak megfelelő édesítő (nálam édesített fehérjepor használata mellett 17 tabletta porrá törve)
csipet só
csipetnyi szódabikarbóna

A töltéshez és kenéshez:
60 g diabetikus vagy házi,cukormentes baracklekvár (lehet több is akár)

A bevonathoz:
40 ml víz (vagy 50 ml tej, de nem szükséges tejjel készíteni)
1 ek. keserű kakaópor
1 ek. (10 g) kókuszzsír
15 g csokis fehérjepor, nálam tejsavó izolátum
(kihagyható, ebben az esetben 20-30 g magas kakaótartalmú étcsokoládét tegyünk a masszához a főzés végén)
20-30 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint (nálam édesített fehérjepor használata mellett 4 tabletta porrá törve)

Elkészítés:


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a kakaóport, fehérjeport, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Egy kisebb tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéhez adjuk a csipet sót, a tojássárgához az édesítőt.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.

A tojássárgákat az édesítővel habosítjuk, közben hozzácsorgatjuk a kókuszzsírt is.

A fehérjehabot több részletben a tojássárgás keverékbe forgatjuk, majd óvatosan, szintén több részletben hozzáforgatjuk a fehérjeporos-kakaós keveréket is. A tortaformában eloszlatjuk, majd kb. 180 fokon, 18-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőformában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.

A bevonat hozzávalóit, a kókuszzsír és fehérjepor kivételével elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd 4-5 perc hűlés után a fehérjeport is.

A baracklekvárt felforrósítjuk, összetöltjük vele a tortalapokat, és kívülről is lekenjük vele a tortát.
A csokis bevonót eloszlatjuk rajta, majd legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a bevonat.

Nehézségi fok: könnyű/közepes
Elkészítési idő: tényleges munkával töltött idő kb. 20-25 perc, +sütés,pihentetés


Tápérték adatok:
Egy egész tortában (10 szeletre vágtam):
Kcal:794,1 Szénhidrát:36,93 g Fehérje:65,32 g Zsír:50,52 g



Sacher torta diétásan – gluténmentes, laktózmentes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Diós marlenka (Annuskám)
Diós marlenka (Annuskám)

A sűrített tej konzervről vegyük le a papírt és tegyük egy kisebb lábosba. Öntsünk rá annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje és tegyünk bele egy kanál ecetet, hogy ne legyen vízköv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sütés nélkül/Almás-vaníliás szelet
Sütés nélkül/Almás-vaníliás szelet

A meghámozott és magházától megtisztított almát lereszeljük vagy turmixoljuk, majd 7 dl vízben 30 dkg cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat és a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rózsaszín krémes
Rózsaszín krémes

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Fekete erdő torta
Fekete erdő torta

8 tojásból két kakaós piskótát sütni. (26-28cm átmérőjű) Krém: 6 dl meggylébe 2 csomag vaníliás pudingport, 20 dkg cukorral megfőzni. Ha kihűlt, fél margarint (12,5 dk) adunk hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk