Családireceptkönyv.hu

Sacher torta diétásan – gluténmentes, laktózmentes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy kisebb tortaformához (18-20 cm):
3 db tojás
30 g keserű kakaópor
30 g csokis fehérjepor (nálam tejsavó izolátum)
(kihagyható; illetve, ha szója alapú vagy kevert fehérjeport használsz, abból csak 20 g menjen bele, és mellé csak 25 g kakaópor)
20 g olvasztott kókuszzsír
70-80 g cukornak megfelelő édesítő (nálam édesített fehérjepor használata mellett 17 tabletta porrá törve)
csipet só
csipetnyi szódabikarbóna

A töltéshez és kenéshez:
60 g diabetikus vagy házi,cukormentes baracklekvár (lehet több is akár)

A bevonathoz:
40 ml víz (vagy 50 ml tej, de nem szükséges tejjel készíteni)
1 ek. keserű kakaópor
1 ek. (10 g) kókuszzsír
15 g csokis fehérjepor, nálam tejsavó izolátum
(kihagyható, ebben az esetben 20-30 g magas kakaótartalmú étcsokoládét tegyünk a masszához a főzés végén)
20-30 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint (nálam édesített fehérjepor használata mellett 4 tabletta porrá törve)

Elkészítés:


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a kakaóport, fehérjeport, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Egy kisebb tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéhez adjuk a csipet sót, a tojássárgához az édesítőt.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.

A tojássárgákat az édesítővel habosítjuk, közben hozzácsorgatjuk a kókuszzsírt is.

A fehérjehabot több részletben a tojássárgás keverékbe forgatjuk, majd óvatosan, szintén több részletben hozzáforgatjuk a fehérjeporos-kakaós keveréket is. A tortaformában eloszlatjuk, majd kb. 180 fokon, 18-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőformában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.

A bevonat hozzávalóit, a kókuszzsír és fehérjepor kivételével elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd 4-5 perc hűlés után a fehérjeport is.

A baracklekvárt felforrósítjuk, összetöltjük vele a tortalapokat, és kívülről is lekenjük vele a tortát.
A csokis bevonót eloszlatjuk rajta, majd legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a bevonat.

Nehézségi fok: könnyű/közepes
Elkészítési idő: tényleges munkával töltött idő kb. 20-25 perc, +sütés,pihentetés


Tápérték adatok:
Egy egész tortában (10 szeletre vágtam):
Kcal:794,1 Szénhidrát:36,93 g Fehérje:65,32 g Zsír:50,52 g



Sacher torta diétásan – gluténmentes, laktózmentes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bukta (lekváros, túrós, cokis, stb.)
Bukta (lekváros, túrós, cokis, stb.)

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
441. Diós - kókuszos göngyölt linzer
441. Diós - kókuszos göngyölt linzer

A tésztához: a lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval - belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy kellemesen lág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gyuszi
sütemények
sütemények

sokféle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk