25 dkg libatepertő
0.5 közepes db lila hagyma
2 közepes db újhagyma
1 ek mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
A töpörtyűt ledaráljuk, a hagymákat finomra vágjuk.
A hagymákat a krémes, szinte folyékony töpörtyűhöz adjuk, mellékanalazzuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk.
legalább két órára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerinti kenyérre kenjünk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20x20 centiméteres jénait vagy sütőtálat. Egy nagy tálban keverjük össze robotgép segítségével a tejet, a tojást, a mézet, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejföllel, a vajjal simára keverem, sózom, borsozom és megszórom a zöldfűszerekkel. Pirítóssal tálalom. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű- A tejet fazékba tesszük, felforrósítjuk. Nem kell sokáig forralni, nagyjából fél perc elég is (közben vigyázzunk, hogy ki ne fusson). - Levesszük a tűzről, beletesszük az ecetet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű