25 dkg libatepertő
0.5 közepes db lila hagyma
2 közepes db újhagyma
1 ek mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
A töpörtyűt ledaráljuk, a hagymákat finomra vágjuk.
A hagymákat a krémes, szinte folyékony töpörtyűhöz adjuk, mellékanalazzuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk.
legalább két órára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerinti kenyérre kenjünk.
A túrót villával összetörjük. A hagymát apróra felkockázzuk. Belekeverjük a túróba a szobahőmérsékletűjoghurtot, a mustárt, hozzáadjuk a hagymát, és sóval, pici borssal, pirospapr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, a sót és a szódabikarbónát tányérba tesszük. Felütjük a tojásokat és felverjük a fél deci vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük. Zablepény recept...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy villával elkeverjük, formázzuk (golyó, majd kézzel kilapít kb. 6 cm-esre). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk magokkal (kicsit belenyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20x20 centiméteres jénait vagy sütőtálat. Egy nagy tálban keverjük össze robotgép segítségével a tejet, a tojást, a mézet, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű