1 kg csirkecomb
15 dkg vaj
1 ek. méz
1 dl citromlé
1 mk. őrölt fekete bors
só
1 fél kg kelbimbó
A csirkecombokat lesózom, tepsibe rakom.
A kelbimbót ráöntöm,majd alufóliával lefedve berakom a sütőbe.
210 fokon addig sütöm amíg meg nem puhul.
A vajat megolvasztjuk,belerakom a mézet,a citromlevet,a borsot,és ezzel a keverékkel leöntöm a combokat .
Leveszem az alufóliát,és ezzel az öntettel többször meglocsolom a húst,amíg meg nem pirul.
1. A megsózott csirkét bemártjuk lisztbe, felvert tojásba – amit egy kevés tejjel kevertünk el -, végül zsemlemorzsába. 2. Annyi olajban sütjük rózsaszínűre, hogy ússzon benne....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikákat és újhagymát apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott paprikákat és újhagymát elkeverjük a macisajttal, majd ízesítjük sóval és borssal....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket majdnem teljesen félbevágom és sózom, borsozom(de óvatosan, mert a szalonna is sós). A szeletek közé teszek egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd összehajtom,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVékony, sózott pulykamellre (csak lapogatott) teszünk egy szelet sonkát és egy szál zsályát (fogpiszkálóval rögzítjük). Serpenyőben vajat olvasztunk (nem nagy hőfokon), majd a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű