menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú becsinált leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g sertéscomb
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 zeller
1 nagy v. 2 kisebb karalábé
1 nagy v. 2 kisebb krumpli
1 db citrom leve
1 evőkanál olaj
150 ml tejföl
2 db tojássárgája
1.5 l víz
1 csokor petrezselyem
1/4 kk tárkonya
1 kk ételízesítő
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:


Kockázzuk fel a sertéscombot majd forró olajon dinszteljük amíg fehér nem lesz (a kockák nagyságától függően 5-10 perc). Adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket (a krumplin kívül) és dinszteljük tovább kb. 5-7 percig. Öntjük fel vízzel, adjuk hozzá a krumplit, a petrezselyem 2/3-át, tetszés szerint ízesítjük be, kb.15 percet lefedve főzzük, majd zárjuk le. Keverjük ki a tejfölt a tojássárgákkal, a tárkonyával és folyamatos keverés mellett, lassan csorgatjuk be a forró levesbe és lefedve hagyjuk állni kb. 10 percig,
Mielőtt tálalnánk, hintjük meg a megmaradt petrezselyemmel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Istvám
Brokkolileves
Brokkolileves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Pirított grízkocka
Pirított grízkocka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Levestészta
Levestészta

Keményre kell gyúrni, nagyon ki legyen dolgozva,ha kész letakarva 15-30 percet pihentetni.Újra átgyúrni és újabb pihenés után vékonyra nyújtani. Kicsit szikkadni hagyjuk.Ezután t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Májgaluska
Májgaluska

A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd kicsit kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást ès a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, bors...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk