400 g sertéscomb
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 zeller
1 nagy v. 2 kisebb karalábé
1 nagy v. 2 kisebb krumpli
1 db citrom leve
1 evőkanál olaj
150 ml tejföl
2 db tojássárgája
1.5 l víz
1 csokor petrezselyem
1/4 kk tárkonya
1 kk ételízesítő
ízlés szerint só, bors
Kockázzuk fel a sertéscombot majd forró olajon dinszteljük amíg fehér nem lesz (a kockák nagyságától függően 5-10 perc). Adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket (a krumplin kívül) és dinszteljük tovább kb. 5-7 percig. Öntjük fel vízzel, adjuk hozzá a krumplit, a petrezselyem 2/3-át, tetszés szerint ízesítjük be, kb.15 percet lefedve főzzük, majd zárjuk le. Keverjük ki a tejfölt a tojássárgákkal, a tárkonyával és folyamatos keverés mellett, lassan csorgatjuk be a forró levesbe és lefedve hagyjuk állni kb. 10 percig,
Mielőtt tálalnánk, hintjük meg a megmaradt petrezselyemmel.
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a kissé megforrósított olajon 5-6 perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk. Közben a répát és a gyökeret megtisztítjuk, fé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztből, tojásból, olajból, kevés vízzel, sóval tésztát gyúrunk. 2. Cipó alakúra formázzuk és kb. 15 percet pihentetjük. 3. Vékonyan kinyújtjuk és a szükséges formára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA májat és a vízben áztatott zsömlét, és a többi hozzávalókat aprító gépbe tesszük, illetve botmixerrel pépesítjük, ha híg akkor zsemlemorzsával sűrítjük. Az így kapott masszát hűt...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűKockázzuk fel a sertéscombot majd forró olajon dinszteljük amíg fehér nem lesz (a kockák nagyságától függően 5-10 perc). Adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket (a krumplin kívül)...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű