20 dkg cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg olvasztott margarin
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 dkg kakaó
2 dl tej
5 dkg tört csoki
20 dkg magozott meggy
A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal, és a margarinnal habosra
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, a tejet, a tört csokit, és a meggyet. A formákba kiadagol maffinokart, előmelegített sütőben, 180°C-on 20' alatt kisütjük.Ha kihűlt, tejszínhabbal, olvasztott csokival, meggyszemekkel díszíthetjük.
A felengedett tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastag, 14x36 cm-es csíkra nyújtjuk, hosszában félbevágjuk (7x36 cm), villával megszurkáljuk, és a bécsi krémesnél leírt módon 12-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). Ezután tesszük bele f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMost készül ?Életem első szalagos fánkja ? Recept :Beleharapnál most egy édes, kívül roppanós, belül foszlós fánkba? Ehhez kevés tejben futtass fel 6 dkg élesztőt, és pici cukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű