Családireceptkönyv.hu

Zabos sajtos


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg apró zabpehely
5 ek zabpehelyliszt
2 tojás
20 dkg vegyes reszelt sajt
só, bors
2-3 ek tejföl
egy kk sütőpor

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük. Minimum egy órára hűtőben pihentetjük. Sütőpapírra kanállal kiadagoljuk, egészen vékonyra lapogatjuk. 200 fokos sütőben 10-15 perc. Még forrón megmozgatjuk, mert leragad.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Sajtos tallér recept
Sajtos tallér recept

Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bacon-szalonnás pogácsa
Bacon-szalonnás pogácsa

Összedolgozom a tésztát a bacon szalonna nélkül. Pihentetem 20 percig majd lazán átgyúrom, átmozgatom. Duplájára kelesztem kb 1 óra alatt. Kinyújtom 1 cm vékonyra, megszórom az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Sajtos perec
Sajtos perec

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Debreceni ropogós (Limara)
Debreceni ropogós (Limara)

A lisztben elkevertem a sót, sütőport, majd elmorzsoltam benne az összes zsiradékot. Ezután elkevertem a sajttal, majd a tojásokkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrtam belőle. Fel...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk