20 dkg apró zabpehely
5 ek zabpehelyliszt
2 tojás
20 dkg vegyes reszelt sajt
só, bors
2-3 ek tejföl
egy kk sütőpor
A hozzávalókat összekeverjük. Minimum egy órára hűtőben pihentetjük. Sütőpapírra kanállal kiadagoljuk, egészen vékonyra lapogatjuk. 200 fokos sütőben 10-15 perc. Még forrón megmozgatjuk, mert leragad.
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom a tésztát a bacon szalonna nélkül. Pihentetem 20 percig majd lazán átgyúrom, átmozgatom. Duplájára kelesztem kb 1 óra alatt. Kinyújtom 1 cm vékonyra, megszórom az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkevertem a sót, sütőport, majd elmorzsoltam benne az összes zsiradékot. Ezután elkevertem a sajttal, majd a tojásokkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrtam belőle. Fel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű