20 dkg apró zabpehely
5 ek zabpehelyliszt
2 tojás
20 dkg vegyes reszelt sajt
só, bors
2-3 ek tejföl
egy kk sütőpor
A hozzávalókat összekeverjük. Minimum egy órára hűtőben pihentetjük. Sütőpapírra kanállal kiadagoljuk, egészen vékonyra lapogatjuk. 200 fokos sütőben 10-15 perc. Még forrón megmozgatjuk, mert leragad.
A margarint a liszttel és a sóval elmorzsolom. Az egyik tojást szétválasztom, a fehérjét elteszem, a többi tojást a tejföllel és az ecettel elkeverem, majd hozzáadom a margarinos...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyűsós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsasza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalagóriát beletesszük a tejfölbe és jól elkeverjük.A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk aztán a közepébe mélyedést csinálunk és beletesszüka többi hözzávalót és jól összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű