1 bögre cukor
1 bögre rétesliszt
1 bögre sima liszt
1 bögre tej
1 bögre dió vagy mák,vagy gyümölcs
1 egész tojás
evőkanál olaj
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
A sütőt előmelegítem.
A hozzávalókat összekeverem ,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,egyenletesen elosztva és közepes lángon,kb.180 C°-on kb.20-25 percig sütöm.Tűpróbával nézem,hogy átsült e.Ha a tű száraz marad akkor jó!
Amikor kész,kiveszem a tepsiből a sütőpapírral együtt és azonnal lehúzom róla.Amíg meleg addig könnyen lejön róla.
Ha kihűlt,felszeletelem.
Be lehet vonni még csolival is az ínyenceknek a zserbónál leírtak szerint.
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik (tojás 83 C-on csapódik ki). Félretesszük, kihűtjük, majd annyi i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, fóliába csomagolom, 30 percre hűtőbe teszem. Közben elkészítem a krémet. A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a búzadarát jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű