1 bögre cukor
1 bögre rétesliszt
1 bögre sima liszt
1 bögre tej
1 bögre dió vagy mák,vagy gyümölcs
1 egész tojás
evőkanál olaj
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
A sütőt előmelegítem.
A hozzávalókat összekeverem ,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,egyenletesen elosztva és közepes lángon,kb.180 C°-on kb.20-25 percig sütöm.Tűpróbával nézem,hogy átsült e.Ha a tű száraz marad akkor jó!
Amikor kész,kiveszem a tepsiből a sütőpapírral együtt és azonnal lehúzom róla.Amíg meleg addig könnyen lejön róla.
Ha kihűlt,felszeletelem.
Be lehet vonni még csolival is az ínyenceknek a zserbónál leírtak szerint.
Nem lesz túl nehéz dolgod, a legnagyobb munka talán a túró áttörése lesz, így kezdd is azzal. Végy egy alkalmas szűrőt, és nyomkodd át rajta a túrót. A porcukrot keverd össze a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézbe tegyük bele az 5 dkg margarint, melegítsük fel. Ha egy kicsit kihűlt adjuk hozzá a tojást, porcukrot, lisztet, sütőport és gyúrjuk össze. 3 részre osztjuk, késhegynyi vasta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepeselkészítés A piskótalaphoz: A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük a cukor felével fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk és leszárítjuk. Az gyümölcsöket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A diót durvára vágjuk, vagy zacskóban nyújtófával veregetve a kívánt méretű darabokra törjük. (Ez...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes