1,5kg káposzta
1,5kg paprika
1kg uborka
0,5kg hagyma
2dl10%-os ecet
40dkg cukor
7dkg só
1kk szalicil
3 babérlevél
1kk citromsav
1ek egész bors
A zöldségeket legyaluljuk,a többi hozzávalót hozzáadjuk,jól összekeverjük,és 1 napot állni hagyjuk.Közben néha megkeverjük.Üvegekbe töltjük jó szorosan,és felöntjük a levével,majd lezárjuk az üvegeket. Kb 6 üveggel lesz belőle.
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő:Megtisztítjuk az uborkát, levágjuk a végeit, és bevágjuk késsel az oldalát. Üvegbe tesszük az uborkát a meggyfalevéllel, a szőlővesszővel, a kaporral, a fokhagymával, a borssal és...
Elkészítési idő: