1,5kg káposzta
1,5kg paprika
1kg uborka
0,5kg hagyma
2dl10%-os ecet
40dkg cukor
7dkg só
1kk szalicil
3 babérlevél
1kk citromsav
1ek egész bors
A zöldségeket legyaluljuk,a többi hozzávalót hozzáadjuk,jól összekeverjük,és 1 napot állni hagyjuk.Közben néha megkeverjük.Üvegekbe töltjük jó szorosan,és felöntjük a levével,majd lezárjuk az üvegeket. Kb 6 üveggel lesz belőle.
Édesanyám isteni csalamádéja? 1,5 kg paprika 1,5 kg uborka 1,5 kg hagyma 1,5 kg sárgarépa 1,5 kg káposzta A zöldségekre felszeletelés után ezt a levet öntjük. Így áll 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA káposztát csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk és alaposan megsózzuk. Kb 1,5 liter forró vízzel leöntjük, hogy kissé megpuhuljon ebbe a vízbe tartom fél órát. Közben a paprikákat mossu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszelőn vékonyra szeleteljük az uborkát és a hagymát. A vizet a cukorral, sóval felforraljuk, majd belekeverjük a tartósítókat. Hozzáöntjük az ecetet, majd az egészet az uborká...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz