10 dkg étcsokoládé ( de fehér és tejcsokiból is készíthető, így más-más színű pasztát kapunk), 2 ek. méz, 3 kk. keményítő.
A csokit vízgőz felett felolvasztom. Közben a mézet felmelegítem, és hozzákeverem a keményítőt csomómentesen. Ehhez adom hozzá a z olvasztott csokit és jól összedolgozom. Majd sütőpapírra csurgatom, és hagyom hűlni, dermedni, addig amikor már kézzel tudom gyúrni, nyújtani. Ekkor addig nyújtom, gyúrom, míg a csoki zsírtartalma el nem tűnik. Sokáig tart, de megéri. Én mindig papír kéztörlővel szedem le a kezemről és a zsírpapírról is. Mikor már jól összeáll, akkor folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Hagyjuk pihenni. Nagyon kemény lesz, de könnyen formázhatóra gyúrható, hisz a kéz melegtől felpuhul.
Gyönyörű virágokat, egyéb torta dekoráció készülhet belőle. Ha fehér csokit használunk, akkor színezhető is.
És még torták burkolására is használható. Ugyan úgy kell bánni vele mint a marcipánnal, fondanttal. És mindig keményítőn gyúrom, nyújtom ezeket, nem porcukron, mert az is lágyítja a burkoló anyagokat. De a keményítővel is vigyázni kell, mert ha sokat teszünk alá, repedni, törni fog az anyag.
A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg sütőmargarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már morzsalékos, keverjük hozzá a porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (Erre most egy krumplitörőt használtam.) A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk. Gyors m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük,amig elolvad benne a cukor és a zselatin. Felforrnia nem szabad. Míg a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű