10 dkg étcsokoládé ( de fehér és tejcsokiból is készíthető, így más-más színű pasztát kapunk), 2 ek. méz, 3 kk. keményítő.
A csokit vízgőz felett felolvasztom. Közben a mézet felmelegítem, és hozzákeverem a keményítőt csomómentesen. Ehhez adom hozzá a z olvasztott csokit és jól összedolgozom. Majd sütőpapírra csurgatom, és hagyom hűlni, dermedni, addig amikor már kézzel tudom gyúrni, nyújtani. Ekkor addig nyújtom, gyúrom, míg a csoki zsírtartalma el nem tűnik. Sokáig tart, de megéri. Én mindig papír kéztörlővel szedem le a kezemről és a zsírpapírról is. Mikor már jól összeáll, akkor folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Hagyjuk pihenni. Nagyon kemény lesz, de könnyen formázhatóra gyúrható, hisz a kéz melegtől felpuhul.
Gyönyörű virágokat, egyéb torta dekoráció készülhet belőle. Ha fehér csokit használunk, akkor színezhető is.
És még torták burkolására is használható. Ugyan úgy kell bánni vele mint a marcipánnal, fondanttal. És mindig keményítőn gyúrom, nyújtom ezeket, nem porcukron, mert az is lágyítja a burkoló anyagokat. De a keményítővel is vigyázni kell, mert ha sokat teszünk alá, repedni, törni fog az anyag.
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet tesszük, és ismét keverés. A tojásfehérjét kemény habbá verjük géppel, és ezt már csak óvatosa...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis rudakat sodrunk belőle és kiflikké formáljuk. Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük és cukrozott mogyoróval megszórjuk. Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát alapopsan kikavarjuk, majd 5 percig állni hagyjuk.. A felforrósított serpenyőbe fújjuk az olajat és úgy tesszük bele a tésztát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belőle. Kicsit lehet a hűtőben pihentetni a tésztát. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű