10 dkg étcsokoládé ( de fehér és tejcsokiból is készíthető, így más-más színű pasztát kapunk), 2 ek. méz, 3 kk. keményítő.
A csokit vízgőz felett felolvasztom. Közben a mézet felmelegítem, és hozzákeverem a keményítőt csomómentesen. Ehhez adom hozzá a z olvasztott csokit és jól összedolgozom. Majd sütőpapírra csurgatom, és hagyom hűlni, dermedni, addig amikor már kézzel tudom gyúrni, nyújtani. Ekkor addig nyújtom, gyúrom, míg a csoki zsírtartalma el nem tűnik. Sokáig tart, de megéri. Én mindig papír kéztörlővel szedem le a kezemről és a zsírpapírról is. Mikor már jól összeáll, akkor folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Hagyjuk pihenni. Nagyon kemény lesz, de könnyen formázhatóra gyúrható, hisz a kéz melegtől felpuhul.
Gyönyörű virágokat, egyéb torta dekoráció készülhet belőle. Ha fehér csokit használunk, akkor színezhető is.
És még torták burkolására is használható. Ugyan úgy kell bánni vele mint a marcipánnal, fondanttal. És mindig keményítőn gyúrom, nyújtom ezeket, nem porcukron, mert az is lágyítja a burkoló anyagokat. De a keményítővel is vigyázni kell, mert ha sokat teszünk alá, repedni, törni fog az anyag.
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és sütőporral, elmorzsoljuk benne a zsírt/vajat, hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt, hogy egy könnyen kezelhető, jól nyújtható tésztát...
Elkészítési idő:A kekszet elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szoba-hőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk bel...
Elkészítési idő:A banánt villával összetörjük, minden mást beleszórunk és összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk majd ellapítjuk és a sütőbe tesszük. Kb 180 fok 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc