10 dkg étcsokoládé ( de fehér és tejcsokiból is készíthető, így más-más színű pasztát kapunk), 2 ek. méz, 3 kk. keményítő.
A csokit vízgőz felett felolvasztom. Közben a mézet felmelegítem, és hozzákeverem a keményítőt csomómentesen. Ehhez adom hozzá a z olvasztott csokit és jól összedolgozom. Majd sütőpapírra csurgatom, és hagyom hűlni, dermedni, addig amikor már kézzel tudom gyúrni, nyújtani. Ekkor addig nyújtom, gyúrom, míg a csoki zsírtartalma el nem tűnik. Sokáig tart, de megéri. Én mindig papír kéztörlővel szedem le a kezemről és a zsírpapírról is. Mikor már jól összeáll, akkor folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Hagyjuk pihenni. Nagyon kemény lesz, de könnyen formázhatóra gyúrható, hisz a kéz melegtől felpuhul.
Gyönyörű virágokat, egyéb torta dekoráció készülhet belőle. Ha fehér csokit használunk, akkor színezhető is.
És még torták burkolására is használható. Ugyan úgy kell bánni vele mint a marcipánnal, fondanttal. És mindig keményítőn gyúrom, nyújtom ezeket, nem porcukron, mert az is lágyítja a burkoló anyagokat. De a keményítővel is vigyázni kell, mert ha sokat teszünk alá, repedni, törni fog az anyag.
Elkészítés: Kettő lapot használtam egy réteshez. A két lap között vékonyan olajjal megkentem, majd a felső lapot is vékonyan olajjal lekentem. Megszórtam a grízzel, rá a meggy, po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyurunk 2 cipóra osztjuk. Az egyik lehet kisebb, abból lesz a rács.Elkészitjük a túrós tölteléket, A sütőpapirral bélelt tepsibe beletesszük az elnyujtott l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük,amig elolvad benne a cukor és a zselatin. Felforrnia nem szabad. Míg a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden rétegnél a hozzávalókat összekeverjük, beleöntjük egy edénybe, és megvárjuk, amíg megdermed a hűtőben, csak akkor jöhet a következő réteg. 1. sor: 2 egész tojás, ½ pohár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű