Családireceptkönyv.hu

Hófehérke ( Gabriella receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
30 dkg finomliszt
5 dkg zsír (vagy szobahőmérsékletű vaj)
10 dkg porcukor
3/4 csomag sütőpor (8 g)
1 tojás
néhány evőkanál tejföl
♥ KRÉM:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

+ a tetejére 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:


1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és sütőporral, elmorzsoljuk benne a zsírt/vajat, hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt, hogy egy könnyen kezelhető, jól nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen ragacsos, de kemény se).
2. Három egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 20x30 cm-es lapokra. Egy tepsi hátulját lekenjük pici vajjal, meghintjük liszttel, és a lapokat ezen tepsi hátulján egyenként megsütjük 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 6 perc alatt (a tészta világos maradjon - amikor a szélei picikét kezdenek pirulni, vegyük ki a sütőből még akkor is, ha még puhának érezzük a tésztát).
3. A krémhez a lisztet először kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
4. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, akkor összekeverjük a vajas krémmel.
5. Az egyik tésztalapot letesszük egy tálcára, rákenjük a krém felét, erre jön a második tésztalap, majd a krém másik fele, melyre ráhelyezzük a harmadik lapot.
6. Éjszakára betesszük a hűtőbe letakarva, másnap reggel kivesszük, hagyjuk jó fél óráig állni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy jól át tudjanak puhulni a lapok, majd meghintjük porcukorral és szeletelve tálaljuk.

Hófehérke ( Gabriella receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Keksz szalámi
Keksz szalámi

1. A tejből, kakaóból, porcukorból, vajból szirupot főzünk 2. A kekszet összetörjük 3. A diót összevágjuk apróra és a kekszhez öntjük, majd öntünk rá rumot, majd összekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BÖGRÉS GOFRI
BÖGRÉS GOFRI

Elkészítés: A tojásokat a cukrokkal kikeverjük. Majd a lágy margarin és a száraz hozzávalók jönnek, végül a tej. A palacsintatésztánál sűrűbb, a nokedlinél hígabb tésztát kell kapn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Vaníliasodó süti
Vaníliasodó süti

Elkészítés: 160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Poľovnícke gombíky
Poľovnícke gombíky

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk