A laphoz:
12 dkg vaj
12 dkg barna cukor
3 tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál tej
1 tasak sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál gríz
10 dkg cukor
12 dkg vaj
20 dkg kókusz
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A tejet, a grízt, a vajat és a cukrot összekeverjük és lassú tűzön elkezdjük főzni, mikor már kezd krém állagúvá válni belekeverjük a kókuszreszeléket és még 2-3 percen át főzzük. A sütőformában lévő lapra ráöntjük a krémet és hűlni hagyjuk. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a vajat. Majd ráöntjük a krém tetejére és 2 órán át hűtőben pihentetjük, ezt követően szeletelhetjük is.
Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit annyi tejjel, amennyit felvesz (nekem ez kb 3-4 "maréknyi" volt) omlós tésztává gyúrjuk, majd fél óráig fagyasztóban hűtjük. A krémhez megkaramellizáljuk a c...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepeselkészitjük a krémet . - 4 dl tejszint felverjük amikor már elég kemény bele keverjük az Aranka vaniliás krémport és addig verjük amig jó kemény krémet kapunk -ugyan igy j...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűTegyünk egy kis lábasba vizet, tegyük fel a gáztűzhelyre, mikor forr, dobjuk bele a dióbelet 1 percre. Szűrjük le. A cukrot keverjük össze a fahéjjal egy nagyobb tálban, majd d...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű