10 dkg kristálycukor
2 dl tej
4 tojássárga
egy csomag vaníliás cukor
1 kanál pudingpor
Aranysárgára pirítunk 10 dkg kristálycukrot, és 2 dl tejjel felengedve addig forraljuk amíg a karamell fel nem oldódott. 4 tojássárgát simára keverünk 10 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, meg egy púpos evőkanál pudingporral, felengedjük 8 dl tejjel, és a karamellhez öntve gőz felett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük,tejszínhabbal rétegezve poharakba töltjük.Olvasztott cukor darabokkal díszíthetjük.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy mixerben addig keverjük, amíg a tészta labdává nem áll össze. Ha túl keménynek találjuk, kevés vízzel lazíthatjuk. (Ha kézzel állítjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom . 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkával, res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához először keverjük el alaposan a száraz elemeket, majd gyúrjuk bele a vajat, és a tojást. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű