10 dkg kristálycukor
2 dl tej
4 tojássárga
egy csomag vaníliás cukor
1 kanál pudingpor
Aranysárgára pirítunk 10 dkg kristálycukrot, és 2 dl tejjel felengedve addig forraljuk amíg a karamell fel nem oldódott. 4 tojássárgát simára keverünk 10 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, meg egy púpos evőkanál pudingporral, felengedjük 8 dl tejjel, és a karamellhez öntve gőz felett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük,tejszínhabbal rétegezve poharakba töltjük.Olvasztott cukor darabokkal díszíthetjük.
1. Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. A dióbelet átválogatjuk, majd késes aprítóban vagy egy éles késsel durvára aprítjuk. A sütőt bekapcsoljuk melegedni, lehetőség szerint als...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése nagyon egyszerű. Mindent összegyúrunk és egy órára hűtőbe tesszük.Majd nagyon vékonyra sodorjuk és 2 cm csíkokra vágjuk. A felszeletelt csíkokat srégen tekerj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába helyezzük, és hűvös helyre tesszük. Az almát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű