Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bögrés Meggyes ( Német meggyes )


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 40
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás

-3 bögre liszt ( bögre mérete 2.5 dl )

-2 bögre cukor

- 2.5 dl olaj

-2,5 dl tej vagy szódaviz

-1 cs, sütöpor

-1 citrom reszelt héja

-1 cs. vaniliás cukor

-40 dkg meggy

Elkészítés:


a tojásokat ketté választjuk

-a sárgáját +cukrot addig keverjük amig a cukor elolvad

-majd bele a vaniliás cukor +citrom héja + szóda viz ( vagy tej

-a fehérjét felverjük habbá és a sárgájába keverjük

-hozzáadjuk a lisztet amibe a sütöport elkevertük

-bele keverjük az olajat

-sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük

- tetején elosztjuk a magozott meggyet

-előmelegitett sütőben 180 foknál készre sütjük-

miután kihült porcukorral megszorjuk

(én hagytam egy keveset a masszábol amikor a tepsibe öntöttem és hozzáadtam 1 kanál kakaóval + 1 kaanál tejet bekevertem s igy öntöttem a meggy tetejére ....... )

Bögrés Meggyes ( Német meggyes )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas fantan
Fahéjas fantan

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HABOS-DIÓS KIFLI
HABOS-DIÓS KIFLI

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe, és hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kókuszkocka
Kókuszkocka

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenkén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós burek
Túrós burek

Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacsk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk