menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés Meggyes ( Német meggyes )


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 40
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás

-3 bögre liszt ( bögre mérete 2.5 dl )

-2 bögre cukor

- 2.5 dl olaj

-2,5 dl tej vagy szódaviz

-1 cs, sütöpor

-1 citrom reszelt héja

-1 cs. vaniliás cukor

-40 dkg meggy

Elkészítés:


a tojásokat ketté választjuk

-a sárgáját +cukrot addig keverjük amig a cukor elolvad

-majd bele a vaniliás cukor +citrom héja + szóda viz ( vagy tej

-a fehérjét felverjük habbá és a sárgájába keverjük

-hozzáadjuk a lisztet amibe a sütöport elkevertük

-bele keverjük az olajat

-sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük

- tetején elosztjuk a magozott meggyet

-előmelegitett sütőben 180 foknál készre sütjük-

miután kihült porcukorral megszorjuk

(én hagytam egy keveset a masszábol amikor a tepsibe öntöttem és hozzáadtam 1 kanál kakaóval + 1 kaanál tejet bekevertem s igy öntöttem a meggy tetejére ....... )

Bögrés Meggyes ( Német meggyes )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Hamis aranygaluska muffin
Hamis aranygaluska muffin

A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kávés intelligens krémes
Kakaós kávés intelligens krémes

165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat olvasszuk meg é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Monamari
Gyors mézeskalács
Gyors mézeskalács

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsony - Zserbó szaloncukor
Karácsony - Zserbó szaloncukor

1. A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. 2. Ha lehűlt, akkor kézzel kis sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk