Családireceptkönyv.hu

Krumpli rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kiló krumpli már tiszta suj
2 kk só
Víz
35 dkg finom liszt
1 deci tej
1,5 deci olaj
5 dkg búza dara

Elkészítés:


A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a krumpliba sót, 35 dkg finom lisztet és a tejet,,,a tészta közepes keménységü legyen. 4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan búza darát majd összetekerem mint a rétest. 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe. Az egyik képen látható, hogy még nyersen a tésztát összemetéllem és kockákra bevagdosom a tetejét, bekenem olajjal és mehet a sütőbe. 200 fokon sütöm kb. 30-35 percig,,,,sütötől függ,,,a színén meglátni amikor jó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Boszorkánykifli
Boszorkánykifli

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük az egy kg liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd hagyjuk megkelni a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Fokhagymás pogácsa
Pogácsa - Fokhagymás pogácsa

1. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet egy mély tálba tesszük, és a margarinnal összemorzsoljuk. 3. Hozzáadjuk a tojássárgát, az éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral együtt, majd az élesztő elkeverve benne felfuttatjuk. ◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Hozzáadjuk a margarint, a sót és elmorzsoljuk benne. ◾️Me...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk