Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Krumpli rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kiló krumpli már tiszta suj
2 kk só
Víz
35 dkg finom liszt
1 deci tej
1,5 deci olaj
5 dkg búza dara

Elkészítés:


A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a krumpliba sót, 35 dkg finom lisztet és a tejet,,,a tészta közepes keménységü legyen. 4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan búza darát majd összetekerem mint a rétest. 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe. Az egyik képen látható, hogy még nyersen a tésztát összemetéllem és kockákra bevagdosom a tetejét, bekenem olajjal és mehet a sütőbe. 200 fokon sütöm kb. 30-35 percig,,,,sütötől függ,,,a színén meglátni amikor jó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bordói sósrudacskák
Bordói sósrudacskák

A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Zsíros pogácsa
Pogácsa - Zsíros pogácsa

1. A tejet megmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot, és az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni. 2. A lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. 3. A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Krumplis gofri krémsajttal, csírával
Krumplis gofri krémsajttal, csírával

A mascarponét ízesítjük sóval, borssal, és a citrom kifacsart levével krémesre keverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A tojást kihabosítjuk a tojássárgájával és a mascarponéval, ízes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű pizzás kifli (Gabriella)
Teljes kiőrlésű pizzás kifli (Gabriella)

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket átszitáljuk (a szitán fennmaradó rostokat hozzáöntjük az átszitált lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk