3 dkg élesztő,
fél liter tej,
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál só
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztez...
Elkészítési idő: 150 percÖsszegyúrjuk és újnyi vastagra kinyújtjuk 180 fokon megsütjük
Elkészítési idő:Fentieket összegyúrni, majd hűtőbe téve 1-2 órát pihentetni. 3x kinyújtani és 25dkg hideg vajat (3 részre elosztva) ráreszelni, hajtogatni. Minden hajtogatás után, -hűtőben, fé...
Elkészítési idő: 3-4 óra