3 dkg élesztő,
fél liter tej,
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál só
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Lépés 1 Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. Lépés 2 Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ol...
Elkészítési idő: 60-70 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk. Majd betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű