Családireceptkönyv.hu

Savanyított káposzta Eta módra:)


Írta:

Elk. idő: kb.3 nap
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


káposzta 3 liter víz 9 dkg só

Elkészítés:


A káposztáról leszedem a felső leveleket és legyalulom. Ha töltött káposztát akarok csinálni a káposzta közepét kivágom / mi torzsának hívjuk/ és akkora fazékba hogy bele férjen a káposzta fej teszek fel vizet egy kis sóval s bele rakom a káposztát. A forró víztől a káposzta levelek szépen leválnak,,,de ahogy levált a levél már vedd is ki,,,ne főzd puhára!
5-6 levelet szépen össze tekerek ,,,az üveg aljára teszek gyalult káposztát, majd egy sor levelet s így fojtatom csak a kenyérnek hagyok helyet.
Mikor megtelt az üveg rá teszek egy darab kenyeret s felöntöm sós vízzel,,,1 liter vízhez 3 deka sót teszek, ha nem elég a víz pl. 3 liter víz 9 dkg só,,,a sót mindig feloldom a vízbe úgy öntöm az üvegbe.
Letakarom az üveg tetejét és kiteszem a napra,,,ha napsütés van kb. 3 nap elég és finom savanyú káposztánk lesz levéllel eggyütt. Télen is így csinálom a konyhaablakba teszem akkor 5-6 nap kell neki.
Ha nincs szükség káposzta levélre akkor csak a gyalult káposztát teszem az üvegbe,,,ugyan ez a menet azzal is.
Jó étvágyat a fincsi káposztához:)

Trükkök, tippek, praktikák:


u.i. lehet azt gondoljátok hogy sok a 3 deka só az 1 liter vízhez de nem,,,ettől nem puhul meg és ha főzitek ki lehet mosni a káposztát vagy számoljál vele az étel sózásánál.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Uborkasaláta télire 2. Boros V
Uborkasaláta télire 2. Boros V

ha reggel csinálom akkor estére enged annyi levet, hogy lehet az üvegekbe rakni... sterilizálom az üvegeket, belerakom az uborkát és felöntöm a lével...pont annyit enged, hogy elo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztasaláta
Káposztasaláta

Ecet nélkül felforraljuk a fűszeres vizet. A kihűlt hozzáadjuk az ecetet, és a tartósító szert. Káposztát besózzuk, kézzel összetörjük. Hozzáadjuk a lereszelt répát, uborkát, szál...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tökkrém zellerrel
Tökkrém zellerrel

A tököket megtisztítjuk (a zsengehúsúak héját nem szükséges lehámozni), átengedjük húsdarálón, a kapott, zúzott masszát zománcozott agyagedénybe tesszük, lefedjük fedővel, és sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük és a saját levével felöntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk