menu

Családireceptkönyv.hu

Vödrös savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 l víz, 2 l 10%-os ecet, 24 dkg só, 80 dkg cukor, 1 ek köménymag, 1 ek szemes bors, 1 ek szalicil, 12 db babérlevél, 1 ek bórkén, 1 ek koriander, 1 ek mustármag, 12 db meggyfalevél, 3-4 db torma + zöldségek

Elkészítés:


1. A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét.

2. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb.

3. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyamatosan lehet rakosgatni. Minden pótlás után 8 napot kell várni, utána fogyasztható.

4. Olyan, kb. 20 l-es, műanyag vödröt kell hozzá vásárolni, aminek jól záródó teteje van.

5. Az a jó ebben a receptben, hogy egész télen folyamatosan lesz savanyúság, mindig annyit vehetsz ki belőle, amennyit akarsz, és a maradék nem romlik meg, és olyan zöldségeket raksz bele, amilyeneket akarsz.

Trükkök, tippek, praktikák:


A szobafestők szoktak ilyen ovális, műanyag tetős vödröt használni. Háztartási boltokban kapható.

Vödrös savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposzta Saláta
Káposzta Saláta

A káposztát uborka gyalun le gyalulom . kicsit megsózom , és hagyom állni egy fél órát kb 5- evőkanál cukrot teszek rá , és egy ki ecetet . Sűrűn megkevergetem , még a cukor el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Csemegeuborka bonduelle módra
Csemegeuborka bonduelle módra

6 kg uborka, 18 db 820 ml-es üveg Felöntőlé: 3,5 I vizet felforralni és kihűteni, majd bele 1 liter 10%-os ecet. Üvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jódozott!!) 2 evőkanál cuk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Boros almapaprika
Boros almapaprika

Nagyanyitól van a recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkát alaposan megmossuk, levágjuk a végeket és bevágjuk négyrészt. Nem vágjuk végig, kicsit a végén hagyunk, hogy ne essen 4 részre. Az 5 literes üveg aljára rakunk 1 kaprot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk