Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött korongok


Írta:

Elk. idő: 60perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
20 dkg margarin

Töltelék:

1 doboz kukorica
15 dkg sonka
1 tömlős sajt
4 evőkanál tejföl

Teteje:

1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:


Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk.Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével.Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Sajtkrémes virslis muffin
Sajtkrémes virslis muffin

A tojásokat a sajtkrémmel kikeverjük, hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a tejet és az olajat, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Muffin papírral bélelt sütőformába kanalazzuk. Min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos burek (Gitta)
Sajtos burek (Gitta)

Egy tálba összekeverjük a tojást, olajat, vizet, tejet, beletesszük a reszelt sajtokat, és felaprított zöldeket. A réteslapokat szétszedjük, egyenként összegyűrjük, gyengéden belem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt vendég váró
Kelt vendég váró

A tejet pici cukorral, élesztővel felfuttatjuk, majd mély tálba összekeverjük a tészta hozzávalóival a maradék langyos tejjel . 1 órát kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, és vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Sonkás pogácsa
Pogácsa - Sonkás pogácsa

1. 30 dkg vajat, 44 dkg lisztet, 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál tejfölt, só és bors hozzáadásával, késsel tésztává dolgozunk össze. 2. Kés fokának vastagságára nyújtjuk. 60 dkg d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk