Hozzávalók a tésztához: 25dkg liszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg vaj, 2.5 kávéskanál só
A tetejére : 1 tojássárgája a lekenéshez, reszelt sajt és egész kömény a szóráshoz.
A tésztát állítsuk össze, és hagyjuk legalább 2 órát a hűtőben pihenni. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki ( kb 7 mm-re ) , kenjük le a tojássárgájával, szórjuk meg a reszelt sajttal, és a köménnyel. Vágjunk belőle kb. 13 cm-es csíkokat, tegyük sütőpapíros tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 – 14 perc alatt süssük meg annyira míg színt nem kap.
Vigyázzunk ne süssük túl, mert akkor kicsit kesernyés lesz az íze. Ebből a mennyiségből a képen látható mennyiség, 30 db lett.
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kiskanál cukorral megfuttatom. 2. A liszthez hozzáadom a sót,a tojásokat, a margarint és a megkelt élesztőt. 3. Jól összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrni, ha lágy, egy kevés lisztet hozzátenni. Ujjnyi vastagra kinyújtani, tetejét kés élével megkockázni (nagyon ne nyomjuk rá). Ebből az adagból kb. 113 po...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes