Hozzávalók a tésztához: 25dkg liszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg vaj, 2.5 kávéskanál só
A tetejére : 1 tojássárgája a lekenéshez, reszelt sajt és egész kömény a szóráshoz.
A tésztát állítsuk össze, és hagyjuk legalább 2 órát a hűtőben pihenni. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki ( kb 7 mm-re ) , kenjük le a tojássárgájával, szórjuk meg a reszelt sajttal, és a köménnyel. Vágjunk belőle kb. 13 cm-es csíkokat, tegyük sütőpapíros tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 – 14 perc alatt süssük meg annyira míg színt nem kap.
Vigyázzunk ne süssük túl, mert akkor kicsit kesernyés lesz az íze. Ebből a mennyiségből a képen látható mennyiség, 30 db lett.
A lisztet átszitálom egy nagyobb tálba,az élesztőt elkeverem a tejföllel egy pici cukrot adunk hozzá.A liszthez hozzáadom a margarint zsírt elmorzsolom majd a többi hozzávalókat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és összegyúrjuk a sót, sütőport, reszelt sajtot és 1 tojássárgáját annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a kis cukrot hozzáadom a tejhez. 2. Egy nagyobb keverőtálba szóróm a lisztet, rámorzsolom a vajat, rákanalazom a sót, hozzáadom a tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű