50 dkg liszt
3 dkg margarin
1 ek étolaj
2 kk só
1 ek cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 dl víz
reszelt sajt
A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, és az olajat. Ezután hozzáadjuk a vizet és az élesztős tejet is, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva pihentetjük, és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrólapra borítjuk, és 8 részre osztjuk. A tésztadarabokból kis cipókat formázunk, melyeket vékony ovális alakú lappá nyújtunk, kiflikké feltekerünk, és hullámos sütőlemezre helyezünk. Letakarva újra kelesztjük, amíg láthatóan megnőnek. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Az élesztőt a langyos, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A közepébe krátert csinálunk, beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. A sajtot közepes, vagy nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lenmagot egy kisebbfajta tálba tesszük és ráöntjük a felforralt vizet. 15 percre állni hagyjuk, amíg teljesen magába szívja a vizet, majd keverőtálba öntjük. 2. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű