Családireceptkönyv.hu

Stangli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg margarin
1 ek étolaj
2 kk só
1 ek cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 dl víz
reszelt sajt

Elkészítés:


A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, és az olajat. Ezután hozzáadjuk a vizet és az élesztős tejet is, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva pihentetjük, és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrólapra borítjuk, és 8 részre osztjuk. A tésztadarabokból kis cipókat formázunk, melyeket vékony ovális alakú lappá nyújtunk, kiflikké feltekerünk, és hullámos sütőlemezre helyezünk. Letakarva újra kelesztjük, amíg láthatóan megnőnek. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Omlós délutáni teasütemény
Omlós délutáni teasütemény

A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, és 8 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük az 1 db tojássárgájáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd (Andi receptje)
Sajtos rúd (Andi receptje)

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Kelt sajtos pogácsa
Kelt sajtos pogácsa

Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel szétmorzsoljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és belerakjuk az egész tojásokat, a megkelt élesztőt, a sót, és anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos kifli
Sajtos kifli

Elkészítés módja: A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót, a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd végül 12 részre osztjuk. A só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk