250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.
Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
Az a bizonyos rádli, olyan mint a pizza vágo csak cikcakkos, de sima késsel is jÓ
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. 2 Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is...
Elkészítési idő: 30 PERC Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat - a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport - egy tálban elvegyítjük. A banánokat egy másik tálba tördeljük, hozzáadjuk a megolvasztott kókuszz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és a mascarponet össze gyúrjuk. Ha a tészta összeállt, kisebb gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a gab...
Elkészítési idő: Kb 2 óra Nehézség: Közepes