menu

Családireceptkönyv.hu

Forgács /csöröge/ fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só

Elkészítés:


Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.
Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az a bizonyos rádli, olyan mint a pizza vágo csak cikcakkos, de sima késsel is jÓ

Forgács /csöröge/ fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar FJ palacsinta
FJ palacsinta

Turmixoljuk simára a lisztet, tojást, tejet, sót, olajat és az édesítőt (ha használunk). Utána még keverjük el benne a szódavizet. Egy kis olajat öntsünk a serpenyőbe, és közép-mag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bögrés gyümölcskenyér, a legegyszerübb
Bögrés gyümölcskenyér, a legegyszerübb

1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés süti
Gesztenyés - Gesztenyés süti

1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 2. Ebből három lapot sütünk, tepsi hátán, sütőpapíron. 3. Sütés 200 fokon laponként k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Tiramisu
Tiramisu

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy elektromos habverő segítségével. Hozzáadjuk a mascarponét és a mandula aromát (opcionális) és kemény, habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk