A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
– 2 púpos bögre liszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
– 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás!
1. A túrót, zabpehelylisztet, sztíviát, kókuszzsírt és a sütőport összekeverjük egy tálban. 2. Az útifűmaghéjat hozzáadjuk a vízhez és 1 percig folyamatosan keverjük, amíg meg nem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pirított káposztához a hagymát apróra vágjuk. A káposztát lereszeljük, besózzuk, legalább 1/2 órát állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Az olajon aranyszínűre karamellizáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű