Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tízperces bögrés pillefánk


Írta:

Adag: 1 nagy tál
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
– 2 púpos bögre liszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
– 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:


1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás!

Tízperces bögrés pillefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Husvéti kigyórétes
Husvéti kigyórétes

Kb 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Lenmag-mandula kenyér
Lenmag-mandula kenyér

A szárazanyagokat és a tojást, olajat, cukrot külön keverjük össze, majd az egészet keverjük össze, és adjuk hozzá a köménymagot. Kizsírozott sütőben süssük meg kb. 200 fokon.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Túrós batyu Limara módra
Túrós batyu Limara módra

Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemle
Zsemle

1. Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. 2. A tésztát jó hólyagosra kidolgozzuk. 3. Kelni hagyjuk. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk