50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg zsír
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 ek. cukor
1 csipet só
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Tejfölt adunk még hozzá, ha szükségess.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Kiszaggatjuk, megtöltjük :)
A gyümölcslevet a cukorral és a zselatinnal elkeverjük, majd lassú tűzőn felmelegítjük. (Ne forraljuk fel.) Ezután a formákba adagoljuk, berakjuk a hűtőbe és megdermesztjük.
Elkészítési idő:A folyamat egyszerű, de hosszú. A lábasban összekevertem a hozzávalókat és alacsony hőmérsékleten sűrűn megkeverve elkezdtem melegíteni. Nekem kerámialapos a tűzhelyem, ott a 1,5...
Elkészítési idő:A cukrot vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiska...
Elkészítési idő: max 30 perc