kb. 50 dkg-os szűzérme
olaj
3 ek liszt
1 ek reszelt vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
50 dkg gomba
2 dl tejszín
A szűzérmét megtisztítjuk a hártyáitól, majd ferdén kb. kétujjnyi vastagon felszeleteljük. Nagyon kíméletesen kiütögetjük a klopfoló sima hátával, a másik oldal szétroncsolná a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, és forró olajban hirtelen megkapatjuk mindkét oldalát a szeleteknek, majd aranybarnára sütjük őket. Ez szeletenként nagyjából 5 percet vesz igénybe. A húst tálra szedjük, leborítjuk alufóliával, és a visszamaradó zsiradékon átsütjük a reszelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vastag szeletekre vágott gombát, melyet aztán puhára párolunk.
Amikor a gomba megpuhult, megszórjuk egy csapott evőkanálnyi liszttel, átpirítjuk, egy kevés pirospaprikát adunk hozzá, majd felöntjük a tejszínnel. Az így keletkezett sűrű gombamártást felforraljuk, egy-két percig hagyjuk forrni, ha szükségesnek látjuk, hígíthatjuk egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, egy kevés mustárt is adhatunk hozzá, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket, átforrósítjuk. Ha a hús teljesen puha, el is készültünk, ha úgy látjuk, hogy fedő alatt, kis lángon puhíthatjuk még. Rizzsel, spagettivel tálaljuk.
1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. 2.A szalonna bőrét levágj...
Elkészítési idő: 90 perc1 A sertéshúst ledaráljuk, rányomjuk a fokhagymát. 2 A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. 3 A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz ad...
Elkészítési idő: 120 percAz összetevőket összekeverve pácot készítünk, mellyel a feldarabolt húsokat jól bekenjük. Egy tálba helyezzük, és egy pár órára a hűtőbe tesszük. Ezután tepsibe helyezzük a húso...
Elkészítési idő: