Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombás szűzérme


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 50 dkg-os szűzérme
olaj
3 ek liszt
1 ek reszelt vöröshagyma

bors
pirospaprika
50 dkg gomba
2 dl tejszín

Elkészítés:


A szűzérmét megtisztítjuk a hártyáitól, majd ferdén kb. kétujjnyi vastagon felszeleteljük. Nagyon kíméletesen kiütögetjük a klopfoló sima hátával, a másik oldal szétroncsolná a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, és forró olajban hirtelen megkapatjuk mindkét oldalát a szeleteknek, majd aranybarnára sütjük őket. Ez szeletenként nagyjából 5 percet vesz igénybe. A húst tálra szedjük, leborítjuk alufóliával, és a visszamaradó zsiradékon átsütjük a reszelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vastag szeletekre vágott gombát, melyet aztán puhára párolunk.

Amikor a gomba megpuhult, megszórjuk egy csapott evőkanálnyi liszttel, átpirítjuk, egy kevés pirospaprikát adunk hozzá, majd felöntjük a tejszínnel. Az így keletkezett sűrű gombamártást felforraljuk, egy-két percig hagyjuk forrni, ha szükségesnek látjuk, hígíthatjuk egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, egy kevés mustárt is adhatunk hozzá, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket, átforrósítjuk. Ha a hús teljesen puha, el is készültünk, ha úgy látjuk, hogy fedő alatt, kis lángon puhíthatjuk még. Rizzsel, spagettivel tálaljuk.

Gombás szűzérme

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Sült tarja
Sült tarja

1. Olivaolajba belekeverem a fokhagymát, majd bekenem vele a húsokat 2. Só, bors, petrezselyemmel megfűszerezem 3. Tepsi kikenése zsírral, ráfektetem a húsokat, kevés vízzel felö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tárcsán v. sütőben sült sörös-fűszeres sertéstarja
Tárcsán v. sütőben sült sörös-fűszeres sertéstarja

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek átjárják. Az olajhoz adjuk hozzá a mustárt, a soja és a worcester szószt, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült sertés oldalas
Sült sertés oldalas

az oldalast megkenjük a füszer keverékkel ami áll: méz,bors,pikáns ketchup,reszelt fokhagyma ,só keverékével ...teszünk alá egy kevés vizet és egy kevés zsiradékot ( olajat,vagy z...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Római tálban sült sörös csülök
Római tálban sült sörös csülök

Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk