1/2 sertésfej
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 szem egész bors
1 db babérlevél
3 evőkanál étkezési zselatin (el is maradhat)
majoranna
őrölt kömény
só ízlés szerint
kevés fűszerpaprika
A sertésfejet kuktában, a hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel, sóval, majorannával, köménnyel puhára főzöm. Amikor már teljesen puha, apróra darabolom, vagy közepes lyukú darálóval ledarálom, pirospaprikát keverek hozzá, apróra vágott fokhagymát, a főző vízből kimerek egy keveset, összekeverem a zselatinnal és ráöntöm a vagdalékra, összeforgatom és beleöntöm egy folpackkal kibélelt formába, amikor kihűl beteszem hűtőbe pár órára. Amikor már megszilárdult kifordítom a formából és tálalom.
a húst, a szalonnát és a fokhagymát ledaráltam, hozzáadtam a fűszereket, segéd összegyúrta az egészet, és ez is pihent pár órát hűvös helyen. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sörhöz keverem a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a sót, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, belehelyezem a tarjaszeleteket és hűtőbe teszem pácolódni. Legjobb...
Elkészítési idő: 1 óra + pácolás Nehézség: KözepesA hagymát megpucoljuk zsíron dinsztelem majd a paradicsom pürét,a fokhagymát és kicsit átmosva a savanyú káposztát ,fűszereket,sertés lábat ,füstölt húst felöntve vizel oda rakom f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. 2. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Közepes