Családireceptkönyv.hu

Rakott sertésfej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 sertésfej
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 szem egész bors
1 db babérlevél
3 evőkanál étkezési zselatin (el is maradhat)
majoranna
őrölt kömény
só ízlés szerint
kevés fűszerpaprika

Elkészítés:


A sertésfejet kuktában, a hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel, sóval, majorannával, köménnyel puhára főzöm. Amikor már teljesen puha, apróra darabolom, vagy közepes lyukú darálóval ledarálom, pirospaprikát keverek hozzá, apróra vágott fokhagymát, a főző vízből kimerek egy keveset, összekeverem a zselatinnal és ráöntöm a vagdalékra, összeforgatom és beleöntöm egy folpackkal kibélelt formába, amikor kihűl beteszem hűtőbe pár órára. Amikor már megszilárdult kifordítom a formából és tálalom.

Rakott sertésfej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Paprikás kolbász
Paprikás kolbász

a húst, a szalonnát és a fokhagymát ledaráltam, hozzáadtam a fűszereket, segéd összegyúrta az egészet, és ez is pihent pár órát hűvös helyen. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéstarja savanyú káposzta ágyon
Sertéstarja savanyú káposzta ágyon

A sörhöz keverem a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a sót, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, belehelyezem a tarjaszeleteket és hűtőbe teszem pácolódni. Legjobb...

Elkészítési idő: 1 óra + pácolás
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött kàposzta
Töltött kàposzta

A hagymát megpucoljuk zsíron dinsztelem majd a paradicsom pürét,a fokhagymát és kicsit átmosva a savanyú káposztát ,fűszereket,sertés lábat ,füstölt húst felöntve vizel oda rakom f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Mézes-mustáros oldalas
Mézes-mustáros oldalas

1. A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. 2. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk