50 dkg spagetti tészta, 20 dkg bacon, 1 ek olaj, só, bors, 4 db tojás, 5 ek tejszín, 15 dkg reszelt sajt.
A tésztát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Hozzáadjuk a sajt felét is.
Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a leöblített tésztát.
Ráöntjük a tojásos masszát, majd folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg az egész kocsonyásodik.
Ha elkészült, rögtön tálaljuk a maradék sajttal megszórva.
Anyukám ezt készíti, amikor a Lili Carbonarat kér tőle. : )
Hústöltelék: A felaprított hagymákat megpirítjuk, rádobjuk a kis kockára vágott répákat, majd ezeket is megpirítjuk. Felönjük kis vízzel és néhány percig pároljuk őket. Rádobjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olasz konyha nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, nincs máshogy ez a pizzával sem. Az igazi, olasz pizzatészta recept nem tartalmaz mást, mint a liszt-víz-olívaolaj-él...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajat lábasba öntjük, a kimért búzadarát hozzáadjuk. 2, Elkeverjük, és közepes lángon folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Érezni fogjuk az illatát, amikor jó. 3. Ami...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Nehéz