- 4 tojás
- 100 ml tej
- 100 ml olaj
- 50 g 1:4 édesítő
- 1 csomag zero vanillin
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- csipet só
- ½ csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
◾️A tojások sárgáját a tejjel kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk az olajat, az édesítőt és a zero vanillint.
◾️Mehetnek bele az átszitált lisztek, a só, a sütőpor és a habbá vert tojásfehérje.
◾️A massza ⅔-t lisztezett, zsírozott vagy szilikonos kuglóf formába töltjük, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a kakaóport.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 40 percet sütjük.
💡Tipp: A csokoládémázra szórhatunk aprított mogyorót, diót, de csak por édesítővel meghintve is szuper.
Fél kg túrót, 1 margarint, kb.fél kg lisztet és 2 kiskanál sót összegyúrunk. Hidegre (esetleg 1 éjszakára hűtőbe) tesszük, utánna 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. Kis pogácsaszaggatóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a joghurttal, a tojással és a sóval. Ha szükséges, adunk még hozzá néhány csepp vizet. Amint ös...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű