- 1 kg lapocka
- 150 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só
- bors
◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk.
◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk.
◾️Befűszerezzük, adunk hozzá egy kevés vizet és párolni kezdjük.
▪️Kb. 1,5-2 órán át puhára pároljuk (a vizet folyamatosan pótolva alatta).
Köretként burgonyát, rizst vagy bulgurt tálalhatunk.
a sertés szűzpecsenyét bevágjuk hosszába vigyázva nehogy kettévágjuk -klopfolóval szép nagyra klopfoljuk -a darálthúst bekeverjük a hozzávalókkal és szépen a szüz húsra ha...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA padlizsánokat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és lapos tányérra rakjuk, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Bő fél óra állás után leöntjük róla a vizet, lemos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAzzal kezdünk, hogy lemérjük a sonkát, mert a főzési időt ebből kell kiszámolni. A sonkát tegyük egy akkora lábosba, amiben kényelmesen elfér és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. 2. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. 3. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. 4. A kipirított szalonná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű