- 1 kg lapocka
- 150 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só
- bors
◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk.
◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk.
◾️Befűszerezzük, adunk hozzá egy kevés vizet és párolni kezdjük.
▪️Kb. 1,5-2 órán át puhára pároljuk (a vizet folyamatosan pótolva alatta).
Köretként burgonyát, rizst vagy bulgurt tálalhatunk.
Sós palacsinta tésztát készítünk, és kisütjük. A darált húst sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, és vajon megpároljuk. Ha szükséges, kevés alaplevet öntünk alá. A vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk., majd tegyünk rá egy szelet gépsonkát. Erre kenjünk kb. egy teáskanál krémsajtot, majd halmozzuk rá a kockára vágott kaliforniai pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darálthúst, zsemlét, a nyers tojásokat és a fűszereket összegyúrjuk. 2. A főtt tojásokat keresztben kettévágjuk. 3. Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a 12 szelet...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű