- 150 g vaj
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g + 25 g 1:4 édesítőszer
- 5 tojás
- 90 g kakaópor
- pici só
?A vajat és a csokit összeolvasztjuk.
?Hozzákeverjük az 50 g édesítőt majd a sót és a tojások sárgáját.
?A fehérjét 25 g édesítővel habbá verjük és a masszába forgatva lazítjuk vele a csokis keveréket.
?Ezután beleszitáljuk a kakaóport is.
?Sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
?Friss gyümölccsel, fagyival, langyosan tálaljuk ?.
Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenlet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű