– 3 tojás
– 40 g 1:4 édesítőszer
– 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
– 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
– 80 ml étolaj
– 80 ml víz
– 133 g teljes kiőrlésű liszt
- 57 g finomliszt
– 1 csomag sütőpor
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A tojások sárgáját az édesítővel, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az olajjal, a vízzel és a sütőporos liszttel kikeverjük.
◾️Hozzáforgatjuk a habot és egy szilikonos vagy sima (lisztezett és vajazott) formába öntjük.
◾️180°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percet sütjük.
Por édesítővel meghintve kínáljuk.
1 dl tejben elmorzsolom az élesztőt és egy csipet cukorral hagyom, hogy beinduljon. Kb. 10-15 perc elég neki. A lisztet egy nagyobb tálba borítom, majd a közepébe mélyedést készíte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent a kenyérsűtő gépbe tettem, majd dagasztó programon indítottam el a gépet. 2. A program lefutása után kivettem a tésztát és négyfelé vágtam. 3. Mindegyik darabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt, felolvasztom a margarint, összekeverek mindent a liszttel, és lágy kelt tésztát gyúrok. Fél órát pihenttem, kinyújtom és megszórom kakaóval, vagy a margari...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát dagasztottam, majd kelesztőtálban, lefedve 45 percet kelesztettem. A megkelt tésztát 4mm vékony téglalapra nyújtottam, és a vaj feléve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes