Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Feta sajtos rudacskák


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 2 teáskanál só
- 250 g margarin
- 2 tojás
- 40 g friss élesztő
- 2 kanál tejföl
- 180 g feta sajt

A tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag, lenmag, egész köménymag
- reszelt sajt

Elkészítés:


◾️A liszteket átszitáljuk a sóval.
◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az élesztőt nem kell futtatni) és összegyúrjuk.
◾️Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és egy derelyevágóval 8-10 cm-s rudakat vágunk belőle.
◾️A tojást felverjük és megkenjük a sütőpapíros tepsibe tett rudakat, majd megszórjuk a magvakkal és/vagy a reszelt sajttal.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Feta sajtos rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Medvehagymás-túrós pogcsa
Medvehagymás-túrós pogcsa

Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsolni, és felfuttatni. A sóval összekeverni a lisztet, majd hozzáadni a margarint, és kézzel összemorzsolni. Amikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Szilveszteri partifalatkák
Szilveszteri partifalatkák

A még langyos krumplit összekeverjük a vajjal és a sóval, majd kihűtjük. Belegyúrjuk a lisztet, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
krumplis pogácsa
krumplis pogácsa

A lisztet tálba szitálom. Közepébe mélyedést alakítok ki, beleöntöm a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és kevés lisztet. Langyos he...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márti
Foszlós vajaskifli dagasztás nélkül
Foszlós vajaskifli dagasztás nélkül

Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval és a cukros, langyos tejet élesztővel (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk