- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 2 teáskanál só
- 250 g margarin
- 2 tojás
- 40 g friss élesztő
- 2 kanál tejföl
- 180 g feta sajt
A tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag, lenmag, egész köménymag
- reszelt sajt
◾️A liszteket átszitáljuk a sóval.
◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az élesztőt nem kell futtatni) és összegyúrjuk.
◾️Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és egy derelyevágóval 8-10 cm-s rudakat vágunk belőle.
◾️A tojást felverjük és megkenjük a sütőpapíros tepsibe tett rudakat, majd megszórjuk a magvakkal és/vagy a reszelt sajttal.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe. Amíg az élesztő felfut, kimérjük a lisztet, leszitáljuk, és elmorzsoljuk benne a margarint vagy vajat. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Összedolgozzuk a hozzávalókat, fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk ( nagy nylonon). Az egész tészta felületet bekenjük tojással és bőven megszórjuk szezámmaggal. A nylon t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztbe beletesszük a sót, a tojássárgáját, a tejfölt, az olajat és az élesztőt, majd összegyúrjuk, és fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk, majd ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű