50 dkg liszt
15 dkg zsír
150 g tejföl (finomföl)
2-3 ek fehérbor
3 dkg élesztő
1 dl víz
1 ek cukor
15-20 dkg darált tepertő
só, bors ízlés szerint
Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval a kenyérsütő géppel kidolgoztatom. Kicsit hagyom pihenni, majd kinyújtom és rákenem a sós-borsos darált a tepertőt, feltekerem, kicsit megnyújtom és összehajtogatom.
20 percet pihentetem, majd kb 2 cm vastagra nyújtom, tetejét bevagdosom és kiszaggatom (4-5cm-es formával).
Hideg sütőbe teszem,(így a tésztám a sütőben még kel, amíg bemelegszik), majd 220° fokon megsütöm.
Akkor jó, ha a teteje kicsit már megpirult. (Sütőfüggő...)
21 db lesz ebből az adagból.
Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk és besózzuk állni hagyjuk míg a tésztát elkészítjük. A tepsit gazdagon kiolajozzuk, és a krumpli szeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. 2. Kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagra és négybe hajtjuk, 20 perc állás után megismételjük, majd a harmadik nyújtásn...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát nyújtsuk ki. Készítsük elő a virsliket: hosszanti oldalukat hasítsuk be és tegyünk bele sajtot. A tésztát tekerjük rá, villával felvert tojással megkenjük a tete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, összegyúrjuk. Ha összeállt, konyharuhával letakarjuk, 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 2 centi vasta...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű