- 500 g darált hús
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- kb. 200 g tejföl
- ha szükséges 1 evőkanál liszt
- olaj
◾️A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük, és amíg a pörkölt készül félretesszük.
◾️A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és azt is picit lepirítjuk.
◾️Ezután a darált húst is fehéredésig pirítjuk a hagymán, majd befűszerezzük.
◾️Felöntjük kb. 50 ml vízzel és lefedve 30-40 percet főzzük. (Ha szükséges közben pótoljuk alatta a vizet.)
◾️Ha megfőtt a hús egy szűrőkanállal kiszedjük a szaftból.
◾️A szaftba belekeverjük a tejfölt és besűrítjük (ha nem lenne elég, akkor adjuk hozzá az 1 kanál lisztet).
◾️A palacsintákat megtöltjük a darált hússal, feltekerjük és egy hőálló tálba vagy tepsibe pakoljuk őket.
◾️Meglocsoljuk a tetejét a mártással és 180°-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és vágül felkarikázzuk. Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük és a burgonyához adjuk. Elkeverjük a vizet a sóval...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA majonézhez a mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan hozzáadom az olajat folytonosan kavargatom. Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- kevés zsiradékot rakunk egy lábosba ha forró beleforgatjuk a felkockázott húst -hozzáadunk egy felapritott vöröshagymát, izesitjük sóval, kakukkfűvel,zöldpaprikával majd őrölt...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesA burgonyát sós vízben készre főzzük, majd összetörjük, sózzuk. A kihűlt burgonyát sütőporral, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összekeverjük. A tésztát lisztes deszkán kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű