- 1 kisebb fej káposzta
- só
- bors
- olaj
- 500 g liszt
- 250 g margarin
- 2 tojás
- 4 kanál tejföl
- 1 tojás a kenéshez
?A káposztát lereszeljük és besózzuk.
?Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és olajon megsütjük.
?Borssal fűszerezzük és ha szükséges még sózzuk. Ezután kicsit hűlni hagyjuk.
?A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
?Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt .
?Cipót gyúrunk belőle majd téglalap alakúra nyújtjuk és négyzetekre vágjuk.
?Minden négyzet egyik oldalára teszünk a káposztából és a másik oldalát ráhajtjuk.
?Egy villa segítségével lenyomkodjuk a széleit, sütőpapíros tepsibe tesszük a sütiket és egy felvert tojással megkenjük.
?180°-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük ?.
1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. 2. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű