- 1 kisebb fej káposzta
- só
- bors
- olaj
- 500 g liszt
- 250 g margarin
- 2 tojás
- 4 kanál tejföl
- 1 tojás a kenéshez
👉A káposztát lereszeljük és besózzuk.
👉Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és olajon megsütjük.
👉Borssal fűszerezzük és ha szükséges még sózzuk. Ezután kicsit hűlni hagyjuk.
👉A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
👉Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt .
👉Cipót gyúrunk belőle majd téglalap alakúra nyújtjuk és négyzetekre vágjuk.
👉Minden négyzet egyik oldalára teszünk a káposztából és a másik oldalát ráhajtjuk.
👉Egy villa segítségével lenyomkodjuk a széleit, sütőpapíros tepsibe tesszük a sütiket és egy felvert tojással megkenjük.
👉180°-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 😊.
Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt ne, futtassuk,hanem csak langyos tejbe eláztassuk kevés cukorral.A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk,gyorsan de alaposan.Hüvös helyen pihentessük 15-20 percet. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ha szárítottat használtok, akkor elég elkeverni a tejben, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben feloldottam az élesztőt, majd a liszt felével alaposan összekevertem. Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, készíthetjük egyenesen az üstben. Ha nem, akkor tegyük a dagasztásra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes