Családireceptkönyv.hu

Krumplileves pirított kolbásszal


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3-4 közepes burgonya
- 1 fej hagyma
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 babérlevél
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 100 ml tejföl
- 1 evőkanál liszt
- füstölt kolbász

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a paprikát és kb. 1,5 l vízzel felöntjük.
◾️Beletesszük a felkockázott krumplit is valamint a babérlevelet és hozzáadjuk a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát is majd puhára főzzük.
◾️A tejfölt a liszttel kikeverjük, adunk hozzá a forró levesből és a többi levesbe öntve pár perc alatt összeforraljuk.
◾️A kolbászt felkockázzuk, egy serpenyőben megpirítjuk és tálaláskor szórunk belőle a levesbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár tejföllel is kínálhatjuk.

Krumplileves pirított kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyaleves
Burgonyaleves

A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd egyformán apró darabokra vágjuk (kb. fél centis kockákra). Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészbe...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galuskás zöldségleves
Galuskás zöldségleves

nnnn

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves

Elkészítés: A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk