750 g répa
1 fej vöröshagyma
100 g sovány füstölt hús
130 g vaj
1 csokor petrezselyem
2 zsemle
másfél liter alaplé (vagy víz)
só, cayenne bors
A répát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra reszeljük. A hagymát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. 100 gramm vaja felolvasztunk egy lábasban és megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a füstölt húst. 5 percig pirítjuk, állandó keverés mellet. Felöntjük az alaplével és közepes lángon 50 percig főzzük. Közben felaprítjuk a petrezselymet és kockákra vágjuk a zsemlét. A maradék vajon megpirítjuk a zsemle kockákat. Sózzuk, borsozzuk a levest. Petrezselyemmel és zsemlekockákkal tálaljuk.
A paradicsompürét felteszem ugyanannyi vízzel főni, teszek bele egy evőkanál olajat, sót, a megmosott vegetalevelet. Amikor felforrt ízlés szerint teszek bele cukrot. Reszelt sajt...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű1. A szárított gombát vízbe rakjuk. 2. A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk. 3. Egy edénybe, ha otthon főzzük olajat hevítünk, rárakjuk a karikára vágott hagymát és üve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl olajban megpirítjuk a szalonnát, majd rá a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután bele a kockára vágott husit, só és kb. 45 percig sütjük. Közben vizet és bort ö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA paprikás borsóleves elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel. Magas hőf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű