750 g répa
1 fej vöröshagyma
100 g sovány füstölt hús
130 g vaj
1 csokor petrezselyem
2 zsemle
másfél liter alaplé (vagy víz)
só, cayenne bors
A répát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra reszeljük. A hagymát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. 100 gramm vaja felolvasztunk egy lábasban és megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a füstölt húst. 5 percig pirítjuk, állandó keverés mellet. Felöntjük az alaplével és közepes lángon 50 percig főzzük. Közben felaprítjuk a petrezselymet és kockákra vágjuk a zsemlét. A maradék vajon megpirítjuk a zsemle kockákat. Sózzuk, borsozzuk a levest. Petrezselyemmel és zsemlekockákkal tálaljuk.
Rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük.Beleteszünk cukrot, vegetát, piros paprikát. Forrás után belekeverjük a borsót és a habját elfőzve készre főzzük.
Elkészítési idő: 0,5 óraA csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lá...
Elkészítési idő: