750 g répa
1 fej vöröshagyma
100 g sovány füstölt hús
130 g vaj
1 csokor petrezselyem
2 zsemle
másfél liter alaplé (vagy víz)
só, cayenne bors
A répát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra reszeljük. A hagymát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. 100 gramm vaja felolvasztunk egy lábasban és megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a füstölt húst. 5 percig pirítjuk, állandó keverés mellet. Felöntjük az alaplével és közepes lángon 50 percig főzzük. Közben felaprítjuk a petrezselymet és kockákra vágjuk a zsemlét. A maradék vajon megpirítjuk a zsemle kockákat. Sózzuk, borsozzuk a levest. Petrezselyemmel és zsemlekockákkal tálaljuk.
A zsíron kipattogtatunk köménymagot, majd megszórjuk liszttel és barna rántást készítünk. Amikor már jó a rántás akkor félrevesszük a tűzről és megszórjuk őrölt pirospaprikával, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRakjuk a felesborsót egy kis lábasba, öntsünk rá 1 liter forró vizet, forraljuk fel. Hagyjuk 2 percig főni, majd a tűzről lehúzva, lefedve hagyjuk állni 2 óra hosszat. Öntsük le a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Nyári gombaleves recept 2. fázisfot...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűAz előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát Másfél óra főzés után megkóst...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű