menu

Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 fej hagyma
- 2 fej fokhagyma
- 500 g darált hús
- só
- bors
- 500 ml paradicsomszósz (passata)

A besamel mártás hozzávalói:
- 50 g margarin
- 2 evőkanál liszt
- 250 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió

A rétegezéshez:
- lasagne tészta (én a Barillát használom)

A tetejére:
- reszelt sajt

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst majd fehéredésig pirítjuk.
◾️Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük és néhány percet forraljuk még.
◾️A margarint felolvasztjuk majd a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️A tejjel folyamatosan kevergetve felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és a tűzre visszatéve besűrítjük.
◾️Ezután a húshoz adjuk és összekeverjük.
◾️Egy edény vagy tepsi (közepes méretű) aljára teszünk egy réteg tésztát, erre mehet a hús ⅓-a.
◾️Újra tészta majd hús és így folytatjuk.
◾️A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180°-ra előmelegített sütőben aranyszínűre pirítjuk a sajtot rajta.
◾️Én ha szeretném kicsit különlegesebbé tenni zöldségeket is adok hozzá (répát, borsót).
◾️Ha ti szeretitek az olasz fűszereket bátran tegyetek bele. Nálunk a párom nem kedveli őket, ezért marad ki.


Lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Grízgaluska
Grízgaluska

Elkészítés 1: a tojásfehérjét habbá verjük hozzáadjuk a sárgáját felverve összekavarjuk és hozzáadjuk a grízet, puha kell legyen a massza kiskanállal beleszaggatjuk a fővő leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Farfalle a tenger gyümölcseivel
Farfalle a tenger gyümölcseivel

A tésztát feltesszük főni. A főzővizébe kevés ételízesítőt és oregánót teszünk. 2 evőkanál olívaolajon kiengedjük a fagyasztott tenger gyümölcseit. Mikor már serceg, felöntjük a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pelmenyi (hússal töltött tésztabatyu)
Pelmenyi (hússal töltött tésztabatyu)

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. Ezután a tésztát lisztezett desz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökipompos
Tökipompos

Krumplit megfőzzük, és összetörjük. Lisztet nagy tálba, bele a tört krumplit. Élesztőt a vízzel elkeverni, és ha feloldódott, a liszthez adjuk. Sózzuk. Összegyúrjuk, és a duplájá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk